Clubavonden beginnen om acht uur

Tijdens de op 28 augustus gehouden jaarvergadering, bezocht door 33 leden (inclusief bestuur), bleek een flink aantal clubgenoten er voorstander van te zijn om voortaan de clubavonden ook echt om acht uur te laten beginnen. Besloten werd om dat aanvangstijdstip stringent te hanteren.

Al een aantal jaren biedt de dinsdagse clubavond hetzelfde beeld. In het reglement staat dat de eerste zetten om 20.00 uur moeten worden gedaan, maar in de praktijk is dat zeker een kwartier later geworden.

Diverse sprekers vonden dat jammer en vroegen het bestuur om vanaf dit seizoen consequent te zijn in het naleven van de bewuste reglementsregel. Er werd afgesproken dat per 4 september de partijen voortaan ook daadwerkelijk om 20.00 uur moeten beginnen. Dan wordt tevens de klok in werking gesteld.

Dezelfde sprekers gaven voorts aan begrip te hebben voor een clubgenoot die vanwege een goede reden (laat thuis vanwege werk, etc.) niet tijdig kan arriveren. Zij hebben er geen moeite mee als die partij dan wel iets later van start gaat. Voorwaarde is wel dat een laatkomer de interne competitieleider en zijn tegenstander van te voren meldt dat hij iets later komt.

Tevens werd gevraagd om stilte, als de partijen eenmaal zijn begonnen. De afgelopen jaren was het regelmatig tot half negen wat rumoerig, waarna het pas na de eerste bak koffie rustiger werd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *