Peter Holscher (een beetje) gedegen aan de leiding.

Peter Holscher heeft na negen ronden interne enige afstand genomen op de directe concurrentie. Het gat is iets meer dan 100 punten, wat natuurlijk nog steeds in een partij te overbruggen is.

Op die afstand volgen met kleine verschillen Wilco van der Gracht, Barry Plukkel en Ton Wessels. Allemaal lieten ze geen steekjes vallen. Op korte afstand van deze drie volgt Dirk Lont, die nog steeds zonder nederlaag is. Opvallend hoog staat Matthijs Grimbergen. Hij rekende gedicideerd af met Ben Zuurveld, die over het algemeen toch in de categorie "buitengewoon taai" mag worden ingedeeld.  Daarmee mag hij de achtste plaats bezetten.

Een aardige ontmoeting was die tussen Co Buysman en Wilco van der Gracht. Allebei behoren ze al vele jaren tot het meubilair maar pas vanavond zaten ze voor het eerst tegen over elkaar voor een partij in de interne competitie. Des te meer opmerkelijk omdat de heren neven zijn. Co, op papier de zwakkere, liet zich niet zomaar inpakken en moest pas in de absolute tijdnoodfase zijn meerdere erkennen in de kampioenskandidaat.

Ook vanavond mochten we weer een nieuwe deelnemer begroeten. De heer Butzelaar kwam uit tegen Gerrit Pannegieter maar kon helaas voor hem niet tot scoren komen. We hebben nu 84 spelers op de lijst staan, en na aftrek van de twee bedankjes lijkt me dat nog steeds een record aantal.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *