Een en al drukte

Een en al drukte was het op de afgelopen clubavond. Caïssa lijkt op ongekende wijze te floreren. 84 actieve leden staan er op de lijst en slechts zes hadden "acte de absence" gegeven. Met een bondswedstrijd erbij betekende het een afgeladen volle speelzaal.

Zo vol was het dat enkele ongelukkigen, die geen plekje hadden kunnen bemachtigen, zich aanvankelijk maar bij de bar plaatsnamen. Gelukkig konden ze uiteindelijk toch nog inschuiven. Niet onterecht pochte voorzitter Fred Avis over zijn belevenissen bij de NHSB: "Teruglopende ledentallen? Waar hebben jullie het over?"

Liesbeth Dijkstra kwam langs met een aardig initiatief. Polo’s met logo van Caïssa. Voor de zes afwezigen van vanavond: ook volgende week gaat ze nog een bestelrondje houden. Mis ze niet want ze zijn echt fraai.

Aan het eind van de avond waren er nog vier partijen bezig. Hans de Vries verraste door Rolf de Brouwer uiteindelijk om te leggen, terwijl Jan Schagen in het verre eindspel (in de tijdnoodfase) zijn meerdere moest erkennen in Wouter Strating. Eric van Tooren had de buit eigenlijk binnen tegen Ton van Dijk, toen hij een toren aanraakte, die nergens heenkon. De vermaledijde regel betekende een vol punt minder dan begroot. Na afloop baalde hij nog lang door van een gemiste stikmat. (Ja, wie zou daar niet op kicken?)

Wilco van der Gracht en Ton Wessels speelden de topper van vanavond. Het was zo’n partij waarin maar weer eens blijkt dat een paar minuten extra bedenktijd vaak meer waard is dan een wat betere stelling. Ton profiteerde ervan; Wilco had het te kwaad met de klok en zag een mooie droom uiteenspatten.

Na afloop van alle partijen kwam Peter Holscher met goed nieuws. Hij had zijn vooruitgespeelde bondswedstrijd gewonnen zodat het eerste over veertien dagen met het eerste punt in de zak tegen Koedijk kan aantreden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *