West friese kampioenschappen

Zoals elk jaar organiseert de Eenhoorn en Caissa ook dit jaar weer de jeugdkampioenschappen van WestFriesland.

Voor de leeftijd groepen E, D, C . B en A.

West Friese jeugdkampioenschappen. 

Zoals elk jaar organiseert de Eenhoorn en Caissa ook dit jaar weer de jeugdkampioenschappen van WestFriesland.

 

 Groep E tot 10 Jaar.

In deze groep was de opkomt opvallent laag, maar de strijd was er niet minder om, alle westfries jeugdtoppers waren aanwezig.

Voor de Caissa kwamen uit Stuart, Martijs, Wim-jan, Jelle en Yannick de laatste twee gaven we de meeste kansen, gezien de stand in onze interne competitie.

Zoals ik al zei, misten we veel kinderen welke net onder de top zitten daar door was het voor Wim-jan en Martijs een zeer zwaar toernooi maar ze hebben zich goed gehouden, volgende jaar, moet je maar rekenen dan zijn de meeste andere kinderen 10 dus mogen ze niet meer mee doen in de E groep.

De strijd in de top was moorden, zeker omdat ze 14 wedstrijden moesten spelen in een dag.

Na 12 ronden stonden 3 spelers op de eerste plaatst Yannick, Stuart en David met Stijn op een half punt.

Helaas werd de druk voor Yannick te hoog. Na bijna continu op de eerste of tweede plaatst gestaan te hebben verspeelde hij in de laatste twee ronden de hoofdprijs, hij werd Vierde.

Stuart liet zien dat hij een slow starter is met het brood nog in zijn mond kwam hij niet goed uit de startblokken, maar met een zeer goed eindsprint kwam hij op een gedeelde eerste plaatst met David. David werd eerste op onderling resultaat.

Jongens jullie hebben goed gespeelt, jullie mogen alle maar mee doen voor het Noordhollands kampioenschap 03-02-2008.

 

  Groep D tot 12 jaar.

Hier was de opkomt wel goed, het werd een hardloop wedstrijd voor Sereyo omdat hij ook in de C poel speelde, moest hij soms twee wedstrijden tegelijk spelen.

Toch was hij voor onze spelers Denzel, Nick, Musacun, Jorrit, Robbert en Jeroen twee maatje te groot.

De overige prijzen waren echter voor ons, het leek er op dat Robbert er met de tweede prijs van door zou gaan maar hij werd op hij einde tegengehouden door twee clubgenoten Masacun en Jorrit. Gelukkig won hij de laatste ronden en werd daardoor verdiend derde. Jeroen wist hier van gebruik te maken. Na een moeizame start, verlies op Robbert en gelijk tegen Jorrit ging hij daarna als een speer en kwam op een tweede plaatst terecht.

Hellaas ging het vierde plaatsing bewijs voor de Noord Hollandse kampioenschappen aan Jorrit en Musacan neus voorbij omdat Joey onderling de wedstrijden had gewonnen.

 

 Groep C tot 14 jaar.

Hier waren twee schakers van Caïssa aanwezig Thomas en Bart.

Er waren hier weinig verrassing Bart eindigde op een mooie tweede plaatst of het moet zijn dat Bart zich in aan zijn afspraak hielt. Hij had mij namelijk toe gezegd eerste te worden. Maar toch goed gedaan jongen. Thomas had het een stuk moeilijker maar wist op het einde van de dag toch met twee gewonnen wedstrijden naar huis te gaan.

 

 Groep B / A tot 19 jaar.

Ook hier was Caïssa vertegenwoordigt met Marten, Serin en Romke, zeer verrasten was oud lid Patricia er ook.

Het leek er op dat het kampioenschap zou worden beslist tussen Kevin en Jort.

Kevin werd kampioen maar Marten werd eerste van groep A. Zeer goed Marten door Kevin ter verslaan rating +/- 1800 stelde hij de tweede plaatst veilig.

Romke stond lange tijd op de vierde plaatst maar kon dit niet tot het einde volhouden.

Patricia kon merken dat ze een half jaar niet meer gespeelt had en eindige als laatste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *