Dure nederlaag

Caïssa 2 zit zwaar in de problemen. De titanenstrijd tussen de nummer 7 en de nummer 8 Excelsior in Heemskerk eindigde in een 5-3 overwinning voor de thuisspelende ploeg. Alleen als er een paar wonderen gebeuren kan het onfortuinlijke Hoornse team overleven in de eerste klasse; anders rest ons slechts een terugkeer naar het niveau waar we al zo lang geacteerd hebben.

Continue reading

Onverwacht grote nederlaag voor Caïssa 5

Vol goede moed trokken de spelers van Caïssa 5 naar Enkhuizen voor de wedstrijd tegen KTV 3. Deze ploeg stond weliswaar bovenaan, maar had een wedstrijd meer geschaakt (de vierde klasse A telt een oneven aantal teams) en gelijkgespeeld tegen MSC 4, waar Caïssa 5 van had gewonnen. Het kan echter raar lopen, want het achttal uit Enkhuizen versloeg de nog ongeslagen Hoornse schakers met liefst 6½-1½.

Continue reading

Caïssa 5 wint van koploper

Na twee ronden in de vierde klasse A was De Pionier de trotse koploper. De club heeft dat voornamelijk te danken aan de sterke eerste drie borden, die in beide bondswedstrijden aan de basis van de winst stonden. Tegen Caïssa 5 was dat echter niet voldoende, want de Hoornse ploeg won zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 4½-3½.

Continue reading