Caïssa en Heerhugowaard in balans

Spannende strijd tussen Caïssa (1) en Heerhugowaard (1)

Heerhugowaard had nog wat goed te maken en ons eerste stond nog steeds ongeslagen aan kop. Dat beloofde een echte strijd te worden, en dat werd het ook!

Per bord ging dat als volgt:

Aan bord 1 had Peter een prachtig loperpaar, terwijl zijn tegenstander last had van een dubbelpion. In een bekwaam gevoerd eindspel kreeg Peter met zwart een pion op c3 die doorslaggevend bleek te zijn.

Ton Wessels speelde aan bord 2 een scherpe partij, offerde een pion en kwam heel goed te staan. In de late uurtjes maakte hij echter een fout en verloor.

Ondergetekende speelde aan bord 3 met zwart. Al gauw kreeg ik een gelijkwaardige stelling,maar tegenstander was kennelijk alleen maar op ruil van stukken uit. Remise was de logische uitslag.

Fred (bord 4) speelde evenals Ton de Trompovsky-opening. Hij kwam, een pion achter, maar wist, zoals zovaak de stelling dermate gecompliceerd te maken , dat zijn tegenstander in tijdnood kwam. Fred won een kwaliteit en even later de partij.

Rolf speelde een mooie pot aan bord 5. In het eindspel met ongelijke lopers dachten velen dat het remise zou worden. Rolf won echter op geniale wijze.

Aan bord 6 moest Wouter het opnemen tegen de Caro Kann. Hij stelde zijn rochade uit tot de 23e zet! Wouter stond goed, maar zijn tegenstander kon het net keepen. Uitslag: remise.

Ton van Dijk aan bord 7 verloor heel snel materiaal. Het werd nog erger en hij kwam een toren achter te staan. Toch duurde het nog de hele avond voordat zijn tegenstander de winst kon binnenslepen.

Aan bord 8 speelde Arnold zijn beruchte Siciliaan waarin hij een pion offert.Halverwege kwam er wat zand in de machine, zag de geofferde pion niet meer terug en na het verlies van nog een boer kon hij op den duur verlies niet meer vermijden.

Bovenstaand slachtveld overziend: einduitslag 4-4. Caïssa nog steeds aan kop (samen met Bergen dat een half bordpuntje meer heeft) met nog twee wedstrijden voor de boeg tegen KTV en Bergen. En dus nog volop kans op de eerste plaats in de eerste klasse!

Erik van Tooren

Gedetailleerde uitslagen:
1. Peter Holscher (1983)  – Peter Hoekstra (1905)   1-0
2. Ton Wessels (1940)     – Alex Albrecht (1872)    0-1
3. Erik v.Tooren (1944)   – Gerrit v.Oostrum (1938) ½-½
4. Fred Avis (1890)       – Joop v.Vuure (1886)     1-0
5. Rolf de Brouwer (1880) – Oscar v.Ewijk (1827)    1-0
6. Wouter Strating (1817) – Martijn v.Hout (1773)   ½-½
7. Ton v.Dijk (1774)      – Wim Driessen (1939)     0-1
8. Arnold v.d.Wolff (1818)- J.P.C.Wester (1840)     0-1

Erik van Tooren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *