De ontknoping nadert

De ontknoping van de interne competitie nadert – er zijn nog drie ronden te gaan – maar veel prijzen zijn nog niet vergeven.

In de interne competitie heeft Peter Holscher de leiding weer overgenomen. De concurrentie heeft de laatste weken wat punten laten liggen maar er zijn nog een flink aantal toppers die nog niet voor de tweede keer tegen Peter gespeeld hebben. Toch is Peter met ruim 200 punten voorsprong de duildelijke favoriet. Barry Plukkel, Ton Wessels en Fred Avis vormen de achtervolgende groep en deze drie spelers liggen heel dicht bij elkaar. Ook Erik van Tooren, nu vijfde, kan nog hopen op een zilveren plak.

In de B categorie gaat de strijd tussen Jan Tuinstra en Erwin Brouwer. Beide maken een prima seizoen door met ook hoge noteringen en goede TPR’s in de normale lijst. Hun onderlinge verschil is slechts twee punten; ze worden achtervolgd door drie gedoodverfde favorieten uit het tweede: Aad Laan, Arend Stapel en Gerrit Roos. Deze kunnen de groep ook nog winnen maar moeten geen steekjes meer laten vallen.

De C groep wordt met afstand aangevoerd door Marten Ploeger. Zijn resultaat is zo goed dat hij zelfs in de B groep op de derde plaatst zou staan. Ruud Veldhuis, Henk Sijm, Jan Kuin en Rob Bouwman vormen de naaste belagers, maar om Marten van zijn kampioenspretenties te weerhouden zal er nog het nodige water onder de brug door moeten stromen.

De D groep kent momenteel Dolf Teunisse als aanvoerder. De verschillen zijn klein. Vooral Bart Voorn vormt een bedreiging. Hij laat uitstekend schaak zien en zit qua rating in de lift. Willem van der Veen is derde en hij wordt gevolgd door een flink aantal spelers die allemaal nog op een medaille kunnen hopen (niet dat die uitgedeeld worden want er is alleen een herinnering voor de winnaar, maar bij wijze van spreken).

De lijst van de ratingtoename wordt beheerst door de jeugd. Bart Voorn staat een kilometer voor op de nummer twee: Boris Steeman. Bart heeft reeds 161 punten bij laten schreven; Boris 100. Nel van Heerden is aan een tweede jeugd begonnen en staat met een winst van 78 punten op de derde plaats. Erwin Brouwer en Ruud Velthuis maken de top vijf compleet. Voor Anton Hommes, Hero Bos en Rob ten Have is dit niet het beste seizoen. Zij hebben tot nu toe de meeste ratingpunten moeten inleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *