Succes voor het E-team bij de Noord-Hollandse clubkampioenschappen.

Succes op de Noordhollandse kampioenschappen. Succes voor het E-team bij de Noord-Hollandse clubkampioenschappen.

Zondag 30 maart werd er om 10.00 uur ( iedereen had keurig zijn klok op de zomertijd gezet) verzameld bij het wijkcentrum. Met drie auto’s gevuld met 10 talentjes van Caïssa werd er afgereisd naar de Pelikaan in Krommenie.

Het 1e team bestond uit Stuart Jong Tjien Fa, Yannick Andrioli, Jelle Andrioli, Dirk Bonten en Carlos Etty. Het 2e team bestond uit Wim Jan Visser, David Broere, Jim Jongerhuis, Sem Hiddinga en Bora Alex Meester. Ton had voor de clubtenue gezorgd, zodat we keurig voor de dag kwamen (goed voor de pr.) als Caïssa spelers.

Caïssa 2 heeft heel dapper gestreden en zijn zeker een ervaring rijker. Hier en daar werden bordpunten verzameld en hun 4e partij tegen de waagtoren 2 wonnen ze zelfs met 3 ½- ½. Uiteindelijk zijn zij met 2 wedstrijdpunten op de 17e plaats geëindigd.

Caïssa 1 met in de 1e ronde Stuart, Yannick, Dirk en Carlos won overtuigend met 4-0 van Opening ’64. De 2e ronde moesten ze het opnemen tegen het sterke Santpoort. Stuart op bord 1 en Yannick op bord 2 pakten hun winst. Helaas verloren Jelle op 3 en Dirk op 4 waardoor de punten gedeeld werden.

De 3e ronde wachtte Excelsior. Stuart en Yannick ieder remise, Jelle won zijn partij, maar Carrlos nu op bord 4 verloor. Weer 2-2. Maar het team bleef in de top 6, wat een startbewijs voor het Nederlands kampioenschap zou betekenen. De 4e ronde mochten ze het opnemen tegen de thuisclub Krommenie.

Door winst van Stuart, Yannick en Jelle werd er met 3-1 gewonnen. In de tussenstand waren ze inmiddels opgeklommen naar de 3e plaats. Een beker en medailles lagen binnen bereik, maar hoe hoger des te sterker de tegenstanders. De volgende tegenstander was de Eenhoorn, een strijd tussen de Hoornse talenten.

Door winst van Stuart en Jelle werden ook nu weer de punten gedeeld. We klommen echter wel naar een gedeeld 2e plaats samen met Santpoort en Chesscool. Helaas onze volgende tegenstander was het team van Heerhugowaard / Winterkoning, de grote favoriet voor de titel. Onze schakers boden echt wel goede weerstand, maar het mocht niet baten. Er werd met 4-0 verloren. We zakten naar de 4e plaats samen met de Eenhoorn, Schaakmat, Haarlem en Oppositie. Het zou aankomen op de laatste partij tegen Schaakmat. Stuart, Yannick en Jelle wonnen hun partij 3-1. Wat hadden de concurrenten gedaan en wie had de meeste weerstand punten, want dat zou de doorslag geven.

Heerhugowaard werd met 14 punten zoals verwacht 1e en Santpoort met 11 punten 2e. En Jippie Caïssa werd 3e met 9 punten even veel als Chesscool en de Eenhoorn. Het 6e team dat zich plaatste voor de Nederlands was de Waagtoren met 8 punten.

Een fantastisch resultaat en de jongens waren dolblij met de beker en hun medailles. Een mooie afsluiting van deze schaakdag en nu op naar het Nederlands kampioensschap op 10 mei in Naaldwijk.

Een trotse schaakvader

Willen de senioren al dit talent van dicht bij zien dan nodig ik ze uit zondag 06-04 om te helpen bij ons jeugd toernooi.

Ranking after round 7 of NHSB E-teams kampioenschap 2008No.  PNo.  Name         Match Board                             WP    SB     PS