Dapper Schaakmat 2

In de zojuist afgelopen bondscompetitie hebben de spelers van Schaakmat 2 heel wat over zich heen gekregen. Er werden bijna uitsluitende grote nederlagen geleden en dan moet je denken aan cijfers als 7-1 en 6½-½. De Langedijkers bleven echter dapper volhouden en dat werd beloond in de voorlaatste ronde met een onverwachte overwinning op MSC 4. Uitgerekend in de ronde dat Caïssa 5 door De Eenhoorn 4 met 6½-1½ werd afgedroogd.

Waarschijnlijk hadden de spelers van Schaakmat daaruit moed geput, want ze kwamen keurig op tijd in het speellokaal van Caïssa; compleet met een reeds ingevuld wedstrijdformulier.

De spelers van het vijfde team wilden zich revancheren voor de grote nederlaag uit de vorige ronde. Dat bleek niet moeilijk. Zo moest teamleider Gerrit van der Hoff aantreden tegen Robert Henczes en herinnerde zich dat hij vorig seizoen in de uitwedstrijd ook deze speler als tegenstander had. Gerrit had er toen melding van gemaakt, dat hij al in de opening een stuk won en dat gebeurde hem in deze partij weer, waarop Bert Spil zich verbijsterd afvroeg of deze jongen wel kon schaken. Veel bijgeleerd had hij in elk geval nog niet.

Aan sommige andere borden ging het ongeveer net zo, behalve bij Cees de Boorder, die een toren in liet staan en zijn hand al klaar had om zijn tegenstander te feliciteren. Die zag het echter niet en vervolgens wist Cees de partij toch nog naar winst te voeren. Invaller Willem van der Veen en jeugdspeler Romke Dijkstra moesten er eveneens voor knokken, maar ook zij wonnen.

Het was bijna een opluchting voor de teamleider, dat Anton Hommes kwam vragen of hij remise mocht accepteren. Gerrit antwoordde: ,,Graag.’’ Want om zo’n dapper ploegje nu met een 8-0 nederlaag naar huis te sturen ….

Nu werd het 7½-½ en voor de Hoornaren een fraai besluit van het seizoen.

Caïssa 5 – Schaakmat 2 7½-½:
Rens van der Klei – Karel Blokker 1-0
Rob Bouwman – Joop van Leijen 1-0
Cees de Boorder – Cor Jonkheer 1-0
Frans Bouwman – Mitch Plakman 1-0
Gerrit van der Hoff – Robert Henczes 1-0
Willem van der Veen – Job Zegers jr 1-0
Anton Hommes – Job Zegers sr ½-½
Romke Dijkstra – Harry Duimel 1-0

GERRIT VAN DER HOFF

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *