Peter Holscher kampioen.

Peter Holscher is kampioen van het seizoen 2007-2008. In de laatste ronde leed Peter een nederlaag tegen Wilco van der Gracht maar de marge was groot genoeg om dit te kunnen ondervangen.

Ton Wessels werd onbedreigd tweede. Hij speelde in de slotronde remise tegen Dirk Lont. Bert Spil klom door een overwinning op JP Hendriks op naar de derde plaats. Op herwaardering eindigt hij boven Erik van Tooren die niet aanwezig was. Hij passeerde Fred Avis die in de slotronde overtroefd werd in een aanvalspartij door Wouter Strating.
Erik werd 4e en Wouter 5e. De top tien wordt compleet gemaakt door respectievelijk Barry Plukkel, Fred Avis, Wilco van der Gracht, Dirk Lont en Aad Laan.

Voortschrijding top 8: 

top8-2007-2008.png 

Aad Laan wordt met dit resultaat de kampioen van de B categorie. Op geringe afstand eindigt Gerrit Roos. Erwin Brouwer deed het lang goed in deze groep, maar moet uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats. Dat is achter Marten Ploeger, die de C groep met overmacht op zijn naam schreef (14e in het eindklassement). Co Buysman en Jan Kuin legden in deze groep beslag op de overige ereplaatsen.

In de D groep was de ontknoping verrassend. Willem van der Veen leek kansloos maar haalde toch de concurrentie in. Zelf versloeg hij Hans Schouwink in de slotronde. Gedoodverfde favorieten Bart Voorn en Dolf Teunisse verloren van respectievelijk Co Pater en Gerard van de Cuylenborg en eindigden tweede en derde.

Bart Voorn grijpt de prijs van de ratingtoename met een prima verbetering van 179 punten. Boris Steeman is tweede met 141 terwijl ook Nel van Heerden er meer dan 100 punten bij pakte; 109 om precies te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *