C- jeugd verrast

2e plaats bij NHSB een uitstekende prestatie.

Op zondag 20 april 2008 om 09:00 vertrok het C-team (t/m 14 jaar) van Caissa naar Haarlem voor het Noord-Hollands club kampioenschap. Dit team bestond uit Bart Voorn, Max Broere, Thomas Andrioli en Abel Romkes. De sterkste 3 teams van Noord-Holland zouden naar het Nederlands Kampioenschap gaan. Er waren 10 deelnemende C-teams, dus we moesten er vol in.

De eerste ronde speelden we tegen de Waagtoren. Bij een 2-1 voorsprong (Thomas en Abel wonnen op respectievelijk bord 3 en bord 4, Max verloor op bord 2) had ik op bord 1 tegen de Siciliaan een kansrijke stelling opgebouwd. Maar in tijdnood maakte ik een beslissende fout, waardoor mijn tegenstander me, met zelf nog 1 seconde op de klok, mat kon zetten. We begonnen dus met een gelijkspel.

De tweede ronde was ZSC Zaende onze tegenstander. Bij een 2-0 voorsprong (Abel en ik hadden al gewonnen) bood Max zijn tegenstander remise aan. Niet wetend wat de stand was, nam hij dit aan, en wonnen wij dus de partij. Overigens verloor Thomas helaas nog, dus het werd 2 ½ – 1 ½.

In ronde 3 speelden wij tegen het tweede team van Chesscool. 1 partij was al reglementair gewonnen (Chesscool 2 had geen vierde bordspeler). Helaas verloor Thomas, Max speelde gelijk, maar gelukkig won ik, waardoor we dus weer nipt wonnen met 2 ½ – 1 ½.

Ronde 4 betekende voor ons een hele belangrijke wedstrijd tegen het gefuseerde Winterkoning/Bergen. Max verloor, Thomas en Abel wonnen, en dit betekende dat mijn partij op bord 1 weer van het grootste belang was. Gelukkig zag ik (weer in tijdnood) een eeuwig schaak, waardoor we deze partij weer wonnen met 2 ½ – 1 ½.

Ronde 5 was tegen het almachtige Santpoort. Dit team, waarbij de eerste bordspeler een rating had van boven de 2000 (!), de tweede bordspeler een rating van rond de 1900 (!), de derde bordspeler een rating van 1600 en de vierde een rating van 1300, was dit toernooi oppermachtig en stond in 7 ronden maar 1 ½ bordpunt af! Wij verloren dus met 4-0.

Weer was ronde 6 van groot belang. We speelden tegen Opening’64. Bij winst waren we bijna zeker van een plek bij de eerste 3, bij remise hadden we nog volop kansen, en we konden ons een verlies niet permitteren. Ik verloor al vrij snel, waarna Max ook verloor. Gelukkig hielden Thomas en Abel het hoofd koel, en werd het 2-2.

Waarna we in de laatste ronde mochten aanschuiven tegen de hekkensluiter van het toernooi, het tweede team van de Eenhoorn. Dit werd vrij makkelijk 4-0, en waren we sowieso derde. Alles hing dus af van de partij tussen Opening’64 en de Waagtoren. Dit werd in ons voordeel beslist, waardoor wij als tweede plek een mooie beker en medailles in ontvangst mochten nemen. Santpoort werd eerste.

Op naar het Nederlands Kampioenschap!!!

 Bart Voorn 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *