Verslag ronde 2

Wouter Strating en Ton Wessels (doen van zich) spreken! Beiden hebben nog een 100% score.  

In groep 1 van het Open Hoorns Schaakkampioenschap hebben zich twee spelers aan kop genesteld.  Beiden werden in een eerder bericht niet als kanshebbers aangemerkt. Een van hen is Ton Wessels, oud Open Hoorns Kampioen. Hij zou zeker aanspraak mogen maken op die kwalificatie. De ander is Wouter Strating, een jonge veelbelovende speler, dien nog geen titels op zijn naam heeft  geschreven,  maar daar wellicht binnenkort aan toe is. Hij is er talentvol en eerzuchtig genoeg voor.

De spelers, die elkaar vorig jaar in de laatste ronde de titel betwistten, zullen hen voorlopig niet van hun kansen beroven, want beiden – Erik van Tooren, de kampioen van vorig jaar, en Rolf de Brouwer –  staan nog met lege handen. Erik van Tooren raakte een stuk kwijt tegen Sjoerd Kelder en werd matgezet. Rolf dolf het onderspit tegen Aad Laan. Hij was ook onderweg al ergens een stuk kwijtgeraakt en kon een pion niet van promotie afhouden, waarna het hopeloos was.
Verrassend was ook de nederlaag die Ronald Ritsema leed tegen Dirk Lont. Het afgelopen seizoen verliep  voor Ronald al minder, maar hij hoopte tijdens het Open Hoorns de weg  terug weer een beetje te kunnen vinden.

 

In groep 2 heeft Frank Tieken zich samen met Lex Griffioen aan kop genesteld.  Na zijn wat gelukkige overwinning van vorige week versloeg hij nu Kees Wessels. Lex heeft al vaker laten zien voor geen kleintje vervaard te zijn,  maar hij speelt wat minder vaak en daardoor misschien ook wat wisselvallig. We zullen zien of een van hen beiden de niet geringe concurrentie van Arend Stapel, Henk Sijm, Ko van Gent en Jan Kuin  op afstand weet te houden.  

In groep 3 is het optreden van Seréyo Bekkink opzienbarend. Snel spelend, wat een beetje hoort bij zijn jeugdige leeftijd, maakt hij het zijn tegenstanders tot nu toe te moeilijk. In deze ronde was hij de eerste,  die de uitslag mocht noteren. Hij rekende af met Herman Muller. De enige die hem tot nu toe weet bij te houden is Hans Schouwink. We zullen in de komende ronde zien wie de race voorlopig in zijn voordeel gaat beslissen.
Nel van Heerden boekte een knappe overwinning op Gerrit Pannegieter, die qua rating toch een stuk hoger mag worden aangemerkt. Gerrit bevindt zich nu aan de staart van het gezelschap, maar na twee ronden is het wat voorbarig om al te vergaande conclusies te trekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *