Na ronde vier is er iets meer duidelijkheid over de bokken en de schapen

De gevestigde namen komen weer boven drijven. Hoi Ton, Peter en Willem.

Groep 1:
Ton Wessels, in de vorige ronde alleen aan de leiding gekomen, handhaafde zich daar door Peter Holscher op remise te houden. Willem Meyles voegde zich bij de podiumplaatsen door zijn zege op Dirk Lont.
Onderaan bevindt zich een vijftal spelers met één punt. Erik van Tooren en Rolf de Brouwer zijn hun slechte start nog niet te boven gekomen en zijn dus een beetje de ‘vreemde eenden’ in de bijt. Maar we zijn nog maar net over de helft. Wellicht hervinden zij zich en de weg naar boven weer.

Groep 2:
Frank Tieken kon zijn mooie score van 100% niet handhaven. In een mooie, spannende pot tegen Lex Griffioen legde hij de koning tenslotte om. Lex nam hierdoor de koppositie over.
Arie Bruidegom heeft na een wat mindere interne zijn draai weer gevonden. Hij voegde zich na zijn overwinning op Roel Ridderikhoff naast Frank.  Ditzelfde deed ook Henk Sijm, maar hij deed dit vanaf zijn vakantieadres door zijn bye vanwege verhindering(= remise) te verzilveren.

Groep 3:
In groep 3 is er enig licht gekomen tussen de beide koplopers Hans Schouwink en  Seréyo Bekkink. Hans won van Dolf Teunisse , terwijl Seréyo in remise moest berusten tegen Eddy Herling. Eddy behield met zijn derde remise zijn ongeslagen status. De 0 bij het aantal verliespartijen is ook te vinden bij Hero Bos, die ook nog lang niet als uitgeschakeld mag worden beschouwd.
Verrassend hoog in de ranglijst vinden we Joop Mus en Nel van Heerden. Joop heeft zuijn hoge plaats deels te danken aan zijn gratis punt vanwege een oneven aantal, maar Nel heeft haar hoge positie geheel op eigen kracht behaald. Heel knap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *