Ton Wessels houdt kansen in eigen hand

In geen van de drie groepen in het Open Hoorns 2008 is al een beslissing gevallen. In alle groepen is de strijd om de bovenste plaatsen nog zeer hevig.

Ton heeft in groep 1 nog steeds een punt voorsprong en heeft aan een half punt genoeg om het Open Hoorns Schaakkampioenschap te winnen.
De spanning vlak achter de koppositie loopt op. De vier hoogstgeplaatsten van de ranglijst  – behalve Ton waren dat Wouter, Fred en Wilko – hielden elkaar op remise in hun onderlinge partijen. Dat heeft tot gevolg dat het nu dringen is op de tweede plaats. Sjoerd Kelder, die heel knap Willem Meyles terugwees en Dirk Lont voegden zich bij de drie eerdergenoemde achtervolgers. Het kan bijna niet anders of het podium zal uit drie van deze zes spelers bestaan.

In groep 2 is Lex Griffioen wat van slag. Na de remise van ronde 5 bleef hij nog aan kop, maar na de nederlaag tegen Arend Stapel viel hij terug naar de gedeelde tweede plaats. Arend nam de eerste plaats van Lex over. De nummer twee van de ranglijst, Frank Tieken, verloor ook – van Ko van Gent –  en verloor het directe contact met de top.
Achter Arend is er een peloton van vijf spelers met een half punt achterstand. Het is niet te voorspellen wie deze groep gaat winnen, als Arend niet zelf in de laatste ronde zijn partij in winst omzet.

In groep 3 blijft de strijd tussen Hans en Seréyo voortduren. Ze geven elkaar geen duimbreed toe en wonnen allebei hun partij in ronde zes. Ze worden nu zeker de nummers ‘weén en twéé. De volgorde wordt in de laatste ronde bepaald. Roy Bekkink, de vader van Seréyo, zou Seréyo een grote dienst  bewijzen door Hans te kloppen, maar of hem dat gaat lukken. Bovendien moet Seréyo dan zelf zijn partij tegen Kees Overboom ook in winst omzetten.

Er valt komende dinsdag voor de liefhebbers heel wat te genieten bij het Open Hoorns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *