Etappewinst Wouter Strating; Ton van Dijk in het geel

Na drie speelronden is Wouter Strating de enige die drie enen achter zijn naam heeft staan. Het is niet genoeg voor de eerste plek. Ton van Dijk scoorde twee keer de winst en had een afwezigheid voor club. Met een paar punten verschil voert hij de lijst aan. Volgende week mogen beide heren onderling gaan bepalen wie er op een komt.

Vorige week waren er nog elf koplopers, maar de kopgroep deed het rustig aan. Na tien kilometer verraste Wouter met een demarrage, als gevolg waarvan Hans de Vries moest lossen. Wouter kreeg al snel een pion en een prima stelling en ging gedegen naar de winst. Maar de overige koplopers konden Wouter niet bijbenen en dus ging Wouter als eerste over de meet. Alle andere confrontaties tussen tweepunters eindigden in remise.

Erwin Brouwer blijft opmerkelijk goed spelen. Dit maal was Ton Wessels niet bij machte Erwin te kraken. Het was het tweede halfje voor Ton, waardoor zowel de clubkampioen als de Open Hoorns kampioen al een vol punt achter liggen op de leiders.

Bart Voorn valt ook op in positieve zin. Vorige week slaagde ik er niet in hem de baas te blijven. Deze keer mocht Bart het opnemen tegen Wilko. Bart zou het onderspit delven maar dat ging helemaal niet vanzelf. Wilko vergeleek het spel van de  jongste deelnemer met dat van Martijn Monteban op die leeftijd. Er kunnen beroerdere vergelijkingen getrokken worden. Bart draagt de witte trui en heeft hem stevig om de schouders.

Fred Avis lijkt een beetje te vervallen in een oude remiseschuiver. Na drie ronden heeft hij reeds meer remises achter zijn naam staan als vorig jaar in een heel seizoen. 

Bas van der Berg speelde een boeiende partij tegen Orchilbold Suhbat. Na de eerste ronde dacht ik nog dat dit nieuwe lid iemand was die voor het eerst op een schaakclub kwam kijken. Dat is dus niet waar. Hij heeft volop ervaring en een van de hoogste ratings van de club en maakt het tot dusver waar. Tegen Bas kon de strijd alle kanten op, maar in de tijdnoodfase viel Orchilbold beslissend binnen over de h-lijn en gaf mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *