5.Internationaler Bad Wildunger Senioren-Cup

Al vroeg in het jaar waren we eruit. Onze zomervakantie zou weer een combinatie worden van een schaaktoernooi in een mooie omgeving

Al vroeg in het jaar waren we eruit. Onze zomervakantie zou weer een combinatie worden van een schaaktoernooi in een mooie omgeving. Het spelen van een veteranentoernooi in het buitenland was nog niet eerder aan de orde geweest, maar kuuroord Bad Wildungen was niet al te ver en mooi gelegen op ca. 40 km onder Kassel (einde Sauerland).Uit de vele folders bleek er genoeg vertier te zijn met leuke restaurantjes en kneipies aan de doorgaande straat. Prima als Yvon niet iedere avond zelf hoeft te koken. Omdat elke ronde s’morgens vroeg om 9.00 uur begon, bleef er genoeg tijd om ook iets van de omgeving te zien. Met name de Ederstausee en oude plaatsjes met veel geschiedenis hadden onze voorkeur.

folder_bad_wildungen.jpg 

 ms_edersee_star2.jpg

De 50 deelnemende senioren ,waarvan de oudste bijna 90 was, toonden een ongekende strijdlust achter de borden en menig partij werd tot het bot toe afgekloven. Mijn start was veelbelovend met 2½ uit 3, maar eigenlijk moest het echte werk nog beginnen. In de 4e ronde ontmoette ik de nr 1 geplaatst Johannes Hampel (rating 2199), maar na de snelle winst in 21 zetten (zie partij) begon ik een beetje te geloven in mogelijke toernooiwinst. Toen er ook in de 5,6 en 7e ronde het maximale aantal punten werd behaald stond ik reeds 1½ pnt. los.

Het lot in de 8e ronde bracht me tegenover landgenoot Ton Goris, die met zijn vrouw Adrie op bijna elk veteranentoernooi is te vinden. Het remiseaanbod na een luttel aantal zetten werd uiteraard geaccepteerd, waardoor ik niet meer was te achterhalen.

In de slotronde kon ik dus vrijuit spelen en omdat er toch nog moest worden gewacht op de prijsuitreiking wilde ik in stijl deze dag besluiten. Na bijna 5 uur spelen moest ik echter berusten in een puntendeling tegen oud-Rus Romanov, een speler die in analyse achteraf een ADHD gedrag etaleerde waar je moe van werd.

Enorm blij nam ik als eerste prijs een enorme hutkoffer in ontvangst. Wat voor mij toch ook nog meetelde was de grote ratingwinst, die dit toernooi opleverde (tussen de 40 en 70 punten).

Jammer is dat de organisatie besloten heeft dat dit 5e toernooi geen vervolg meer krijgt. Financiële problemen met de gemeente zorgen ervoor dat het Kurhaus niet meer beschikbaar is als speelzaal.

analyse_laatste_ronde_romanov2.jpg

 

prijsuitreiking2.jpg

De weersomstandigheden op de laatste dag deed ons besluiten om na het toernooi meteen weer naar huis te rijden. Per slot van rekening 5 uur is prima te doen.

Mijn beste 3 partijen uit dit geslaagde toernooi zijn op de site na te spelen

Klik hier voor de toernooisite

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *