Peter Holscher winterkampioen

Peter Holscher is de winterkampioen van Caïssa. Op zeventien clubavonden ontbrak hij slechts drie keer en kwam in veertien partijen tot een imposante score van elf overwinningen, twee remises en één nederlaag.

De wintertitel gaat in veel sporten naar degene die na de laatste speelronde van het kalenderjaar op de eerste plaats staat. Op 30 december wordt het snelschaakkampioenschap van Caïssa gehouden, waardoor de zeventiende ronde (op 23 december) de laatste van 2008 was.

Henk Sijm was op 2 september de eerste die de kersverse winterkampioen mocht feliciteren. Op de eerste clubavond waren dertig spelers die hun partij met winst bekroonden.

Een week later werd Peter Holscher verrast door Erwin Brouwer, de sensatie van dit seizoen. Daardoor zakte de routinier naar de 24e plaats. Vier overwinningen op rij (tegen Piet Aardenburg, Ton Wessels, Hans de Vries en Gerrit Roos) brachten hem naar de zevende plek, waarna remise tegen Rolf de Brouwer volgde.

In de negende ronde ontbrak Peter Holscher die met zijn winstpartij tegen Erik van Tooren naar de top drie klom.

De elfde ronde gaf een echte topper te zien: Orgilbold Suhbat-Peter Holscher, de nummers een en twee van de ranglijst. Door de remise op de elfde van de elfde moest Peter nog een weekje wachten om de leidende positie over te nemen. Dat gebeurde met een zege op Sjoerd Kelder. Hij was ook te sterk voor Arnold van der Wolff, Ralph Versluis en Wouter Strating, waardoor zijn voorsprong op de huidige nummer twee (Sjoerd Kelder) bijna driehonderd punten is.

Ben Zuurveld is overigens de enige die alle zeventien ronden heeft gespeeld. Zestien leden ontbraken op één clubavond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *