Snelschakend het jaar uit

De laatste dinsdag van het jaar (en soms de eerste van het nieuwe jaar) staat traditioneel in het teken van het snelschaakkampioenschap van Caïssa. Op 30 december worden dan ook weer talrijke vijfminutenpartijen gespeeld.

Voorgaande keren was het evenement een onderdeel van de Grand Prix-reeks. Daardoor had het toernooi na twee ronden met vierkampen als derde en laatste ronde achtkampen, om parallel te lopen met de andere twee onderdelen van de Grand Prix-competitie.

Nu de Grand Prix er niet meer is, zal komende dinsdag waarschijnlijk worden gespeeld in de vorm van drie ronden vierkampen en een vierde ronde met zeskampen. Het betekent dat iedereen dan in totaal veertien partijen (driemaal drie plus vijf) achter het bord zit.

Belangstellenden voor het snelschaakkampioenschap van Caïssa kunnen zich nog bij wedstrijdleider Gerard Groot aanmelden. Inmiddels hebben zich ruim veertig man opgegeven, onder andere de oud-snelschaakkampioenen Peter Holscher, Ton Wessels en Fred Avis. Het is niet bekend of titelverdediger Ronald Ritsema (vanaf 2001 vier keer de beste) meedoet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *