Caïssa 4 met ere kampioen

Geheel in stijl, zoals we dat in het afgelopen seizoen van het vierde gewend waren, hebben de spelers van Caïssa 4 geen genoegen genomen met het binnenhalen van het laatste bordpunt, maar tot het einde gevochten voor de overwinning. En die werd op Purmerend 5 behaald: 3-5.

Aan Erik Pot komt de eer toe het beslissende kampioenspunt veroverd te hebben. Na ruim een uur spelen won hij de dame van zijn tegenstander, die daarna direct opgaf.

Zijn teamgenoten moesten er langer voor knokken, maar toch werd het tweede punt al spoedig binnengehaald door Rob Bouwman, die met een knappe partij zijn tegenstander tot overgave dwong.

Hierna volgden een paar remises, waarvan die van Jan Tuinstra wel de merkwaardigste was. Jan had een overwegende stelling bereikt, toen zijn tegenstander hem remise aanbood. Jan paste de regels wel erg strikt toe door aan zijn teamleider te vragen of hij het mocht aannemen. Gezien de stand was dat geen bezwaar, maar bij het naspelen bleek dat Jan na een zet of vijf zou hebben gewonnen. Roel Ridderikhoff speelde een moeizame partij, waarbij het evenwicht geen moment verbroken werd.

De invallers Willem van der Veen en Gerrit van der Hoff, die beiden in het vijfde team goed hadden gescoord, wisten hun partij op remise te houden, wat vooral van Willem een goede prestatie was, omdat hij een kwaliteit en een pion achter had gestaan.

Aan het eind van de avond speelden alleen nog Rens van der Klei en Wout Druijf. Wout had twee vrijpionnen, maar zijn tegenstander wist van geen opgeven. Toen Wout uiteindelijk vast een dame pakte voor de promotie, gaf hij zich gewonnen. Rens had lange tijd de kwaliteit voor gestaan, maar verspeelde deze in de slotfase en moest zelfs wegens een niet te pareren matdreiging opgeven.

Dit verhinderde echter niet, dat het vierde met 3-5 won en door de sportieve Purmerenders uitgebreid werd gefeliciteerd.

Purmerend 5 – Caïssa 4 3-5:
Frank Reurs (xxxx) – Rens van der Klei (1518)………..1-0
Ramon Tol (1023) – Rob Bouwman (1537)
……………….0-1
Joop Wickel (1389) – Erik Pot (xxxx)
………………..0-1
Jaap Poel (1535) – Roel Ridderikhoff (1564)
………….½-½
Stef Goddijn (1533) – Willem van der Veen (1586)
……..½-½
Henk Breeuwsma (1586) – Gerrit van der Hoff (1458)
……½-½
André Stoelendreijer (1562) – Wout Druijf (1488).
…….0-1
Jacco van Oostveen (1357) – Jan Tuinstra (1543)
………½-½

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *