Eerste team wederom met lege handen

Ook in de 8e wedstrijd van het lopende seizoen gespeeld in het sfeervolle denksportcentrum aan de rand van Haarlem bleven we na ruim 4 uur spelen weer aan de verkeerde kant van de score.

Zonder vaste waarde Ton Wessels en Dirk Lont (werkverplichtingen) maar met topscorers uit team 2 Bert Spil en Ton van Dijk hoopten we toch op een goed resultaat.

Sinds 1 mei is Erik van Tooren met stip gestegen op de ratinglijst en voor het eerst dik boven de 2000. Heel lang leek het er op of hij tegen de ervaren Jan Burggraaf aan het langste eind zou trekken in het ontstane toreneindspel, maar het te snel willen spelen ging ten koste van de accuratesse en zat er uiteindelijk niet meer in dan remise.

Aan bord 6 deed Rolf de Brouwer alle mogelijke moeite om zijn eerste zege binnen te halen. De doorbraak met enkele stukken door het midden leek lang succesvol te kunnen eindigen, maar op een of andere manier kwam er een kink in de kabel en kwam er geen redelijke zet meer op het bord. Toen er materiaal verloren ging moest hij jammer genoeg weer berusten in het onvermijdelijke.

Fred Avis speelde een knotsgekke partij, maar daar was tegenstander Beerens ook verantwoordelijk voor, want beiden schuwden de strijd allerminst. Fred,s koning kon niet uit het centrum wegkomen en werd het vrije veld ingejaagd op een bord vol met stukken. Allerlei vervelende penningen zette op een gegeven moment het bord in vuur en vlam en er werd een stuk geofferd. Dit alles eindigde met dameverlies voor Fred en de partij.

Onze supersub Bert aan bord 4 liet weer een dijk van een positiepartij zien en globaal gezien heeft zijn opponent geen echte kans gehad om aan de dreigende nederlaag te ontsnappen.

Met een tussenstand van 2½ -1½ leek er nog van alles mogelijk zeker toen niet veel later ook nog Bas v/d/Berg zijn eerste overwinning behaalde.

Mijn tegenstander aan bord 1 Paul Tuijp kende ik al van vroegere toernooien in de regio Haarlem en hij was toentertijd qua sterkte mijn gelijke. Van zijn huidige kracht was ik niet op de hoogte en ook niet dat hij als invaller de verhinderde Jeroen Zilverberg verving. Door constante druk op zijn stelling uit te oefenen hoopte ik dat er ergens foutjes zouden worden gemaakt. Maar wat ik ook probeerde, hij bleef fier overeind en teleurgesteld moest ik het remiseaanbod accepteren.

De resterende 2 partijen van Wouter Strating en Ton v.Dijk gaven gerede hoop op een 4-4 einduitslag omdat Wouter weliswaar wat minder stond ,maar Ton weer wat betere perspectieven had. Het lot keerde zich voor de zoveelste keer weer tegen ons toen Wouter in de tijdnoodfase een kruispenning met stukverlies over het hoofd zag. Alles kwam dus neer op Ton, maar die kon het gunstige eindspel net niet meer winnen, zodat de nederlaag definitief werd. Ons rest nu nog de gezamenlijk slotronde in Koedijk op 9 mei tegen titelkandidaat ? Santpoort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *