Kansloze nederlaag Caïssa 5

Vorig seizoen speelde Caïssa 5 in de vierde klasse leuke wedstrijden, waarbij tegen gelijkwaardige tegenstanders af en toe goede resultaten werden geboekt. Zo goed, dat door enige onverwachte resultaten het vijfde zomaar op de tweede plaats eindigde.

Dat was voor de wedstrijdleider van de Noordhollandse Schaakbond aanleiding om hieraan een promotie naar de derde klasse te verbinden. Een team met jonge spelers zou juichen, omdat ze hiermee hun mogelijkheden zouden kunnen verbeteren. Het vijfde team van Caïssa bestaat echter uit wat oudere spelers die genoegdoening vinden in een mooie partij schaak, waarbij de kansen over en weer liggen.

De bondscompetitie als derdeklasser werd begonnen met een uitwedstrijd tegen Castricum 3. Mochten de Hoornse spelers al enige hoop koesteren op een redelijk resultaat, dan werd die hoop door de Castricummers finaal de bodem ingeslagen.

Halverwege de avond stond Caïssa 5 met 4-0 achter, omdat Hans Schouwink, Jan Tuinstra en Anton Hommes hun partijen verloren en Pieter Sijtsma al helemaal niet was komen opdagen. Toen Frans Bouwman vervolgens remise speelde, was de nederlaag een feit.

Cees de Boorder en Ruud Loots vochten nog lang voor remise, maar moesten zich uiteindelijk gewonnen geven. Het enige winstpunt voor Caïssa werd gescoord door teamleider Gerrit van der Hoff die in een spectaculaire partij Pim Hazewindus versloeg.

Dat kon echter niet verhinderen, dat zeven teleurgestelde Caïssa-spelers ’s avonds laat met een 6½-1½ nederlaag huiswaarts keerden.
Castricum – Caïssa 5 6½-1½:
Rob Dekker (1758) – Hans Schouwink (1390)…………1-0
Jo Clarijs (1685) – Jan Tuinstra (1484)…………..1-0
Gerard Kuijs (1645) – Cees de Boorder (1502)………1-0
John Chadwick (1578) – Frans Bouwman (1420)……….½-½
Pim Hazewindus (1648) – Gerrit van der Hoff (1477)…0-1
Gerard Blees (1703) – Anton Hommes (1357)…………1-0
Henk Vaessen (1444) – Ruud Loots (1482)…………..1-0
Aad Arakez (1595) – geen tegenstander…………….1-0

GERRIT VAN DER HOFF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *