Marten Ploeger West-Fries jeugdkampioen.

Op dinsdag 29 januari werd het West-Fries kampioenschap voor de jeugd gehouden in de Huesmolen. Er zijn een aantal van Caissa in de prijzen gevallen in hun categorie.AB -groepIn de AB groep werden er gespeeld in 7 ronden met 45 minuten bedenktijd en vier ronden op de dag, en drie ronden s’avonds.

Per categorie waren 3 bekers te verdienen.Marten Ploeger (A -categorie) werd uiteindelijk knap eerste met 6,5 punten en had zo een mooie voorsprong op de nummers 2 en 3 die 5 punten haalde. Bart Voorn (B- categorie)  werd mooi 2e  met 4,5 punt en had net een halfje te weinig om te titel te krijgen, die Sereyo Bekkink won.

CD- groep.In deze groep werd er 8 ronden gespeeld met 20 minuten bedenktijd. Ook hier waren per groep drie bekers te verdienen en per categorie waren er vier plaatsen te verdienen voor deelname aan het Noord-Hollands kampioenschap.Robbert van Dijkhuizen werd uiteindelijk 2e in de C- categorie met 5,5 punt, net achter Jelle Klomp die met 6 punten eerste werd, oud jeugdlid Rutger Meester werd knap derde met 4 punten en plaatsten zich daarmee voor het Noord-Hollands kampioenschap, Jeroen Vlaar werd 4e met 3,5 punt maar plaatsten zich niet voor het Noord-Hollandsw kampioenschap  omdat Sereyo zich na uitzonderlijke prestaties al geplaatst had voor het Noord-Hollands kampioenschap voor de  C- categorie, gingen de eerste drie alleen door.Joey Bekkink won de D-titel met 7,5 punt terwijl hij nog een E-tje is! Jim Jongerhuis werd daarachter knap 2e  met 4 punten. Yannick Andrioli werd weliswaar 4e met 3,5 punt, maar hij heeft zich daarmee wel geplaatst voor het Noord-Hollands kampioenschap, Jelle Andrioli en Axel Kaptijn vielen net buiten de prijzen.

E –groep: Hier werden 12 ronden gespeeld met 30 minuten bedenktijd in totaal, ook hier waren drie bekers te verdienen. Wim-Jan Visser werd kampioen in de E –groep met 11 punten net voor voor Martijn de Wit die 10 punten behaalde en 2e werd. Sem Hiddinga werd net 4e met 5,5 punt.Op 13 en 14 februari is het Noord-Hollands kampioenschap voor de A,B, C en D categorie,

Voor de A en B categorie is er een vrije inschrijving, voor de C en D groep moest je, je plaatsen via dit toernooi. Het Noord-Hollands kampioenschap word gehouden in Krommenie.Op 24 januari word de pupillendag gehouden in Santpoort, hier is ook een vrije inschrijving, de pupillendag is bestemd voor spelers die geboren zijn na 31 december 1999.

Ik wens iedereen een goede jaarwisseling en tot in 2010!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *