Oranje op schema

Het Oranjeteam dat aan aan het Europees teamkampioenschap voor senioren meedoet, ligt op schema. In Dresden is de ploeg na zes van de negen ronden 31e. Oranje is als 36e geplaatst.

Peter Holscher is een van de vijf die de oranje kleuren verdedigt. De clubkampioen van Caïssa was met Ben van Geffen, Frans Arp, Otto Rost van Tonningen en Arend van Oosten naar de Duitse stad afgereisd. Het EK duurt tot en met 18 februari.

Er doen twaalf grootmeesters mee van wie Viktor Kortchnoi de bekendste is. De kans dat Peter een van die GM’ers treft is overigens niet zo groot meer. De ploegen met de toppers van weleer staan bijna allemaal in de top tien, waardoor Oranje twee wedstrijden moet winnen om hoger in het klassement te komen om dan in de slotronde zo’n tegenstander te treffen.

Oranje begon met een 2-2 tegen Blindern Oldtimers en won vervolgens van Noorwegen-Oost: 2½-1½. Peter haalde in die twee wedstrijden vijftig procent met verlies tegen Arnold Mundal en winst op Tom Ivar Jenkins.

In de derde ronde had hij vrij, het team ging met 1-3 onderuit tegen Sachsen-Anhalt. Daarna versloeg Oranje eerst Helsinki met 2½-1½ (remise van Peter Holscher tegen Veikko Koskinen) en aansluitend Hessen 2 met liefst 3½-½ (weer remise van onze clubkampioen, nu tegen Siegfried Limberg).

Hessen 1 was de zesde opponent. De Duitsers klommen met de 3-1 triomf op Oranje naar de vijfde plaats. Peter moest voor de tweede maal capituleren, tegen Ferdinand Niebling. Hopelijk kan hij weer terug op vijftig procent komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *