Eerste puntje voor Caïssa 5

Een ieder die de lijdensweg van het vijfde team in de voor de spelers te hoog gegrepen derde klasse heeft gevolgd, zal volledig kunnen begrijpen dat ze dinsdag heel blij waren met het gelijke spel tegen SV Harenkarspel’76. De teamleider van de Warmenhuizer ploeg zei na afloop heel sympathiek: ,,Het is jullie van harte gegund.’’

Dat was ongeveer de sfeer aan het eind van de avond, toen eindelijk die hatelijke nul was weggewerkt.

Het ging overigens niet vanzelf. Rob Bouwman hield weliswaar zijn partij aan het eerste bord knap op remise, maar de twee andere steunpilaren Rob ten Have en Jan Tuinstra lieten het lelijk afweten. Jan werd al vrij snel in een kansloze positie gemanoeuvreerd. Rob behield tot in het eindspel goede kansen, maar raakte toen een stuk kwijt en gaf op.

De achtertand werd teniet gedaan door zowel Frans Bouwman, wiens tegenstander door zijn klok ging en Gerrit van der Hoff, die zijn jeugdige opponent een lesje in eindspeltechniek gaf.

Na de remise van Cees de Boorder leek het toch nog mis te gaan, toen Willem van der Veen verloor en Caïssa opnieuw op achterstand kwam. Alle hoop was gevestigd op Anton Hommes die weliswaar een mooie aanvalsstelling had opgebouwd, maar niet goed wist hoe het verder moest. Gelukkig voor de thuisploeg kwam zijn tegenstander hem te hulp: bij dameruil vergat hij de dame van Anton terug te nemen en toen dit tot hem doordrong, gaf hij meteen op. Daarmee had Caïssa 5 het eerste punt behaald.

Caïssa 5 – SV Harenkarspel’76 4-4:
Rob Bouwman (1530) – Wim Voet (1675)……………….½-½
Rob ten Have (1484) – Willem Tesselaar (1659)……….0-1
Jan Tuinstra (1484) – Marcel Kruijer (1572)…………0-1
Cees de Boorder (1502) – Cees Bleeker (1486)………..½-½
Frans Bouwman (1420) – Paul Zoon (1504)…………….1-0
Willem van der Veen (1444) – Gerard Zoon (1461)……..0-1
Gerrit van der Hoff (1477) – Tristan Tesselaar (xxxx)..1-0
Anton Hommes (1357) – Gerrit Sevenhuysen (1520)……..1-0

GERRIT VAN DER HOFF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *