1e klasse a in Hoorn.

Dinsdag a.s. is de slotronde van de eerste klasse A. Alle acht ploegen spelen dan in de Huesmolen dus het kan een beetje druk worden. Voor Caïssa 2 is het d’r op of d’r onder. Alleen een winst houdt Caïssa gegarandeerd in de eerste klasse.

Caïssa 2 krijgt een zware opgave tegen Castricum. Deze ploeg is op papier duidelijk sterker en heeft in Heleen van Arkel een voormalige Nederlands kampioen bij de dames. Ze hebben geen heel sterk seizoen achter de rug, maar juist omdat er ook voor hun nog degradatie mogelijk is zullen ze ongetwijfeld extra scherp aan de start verschijnen. Ze begonnen het seizoen slecht met vier nederlagen, maar dat was dan ook wel tegen de betere teams. De afgelopen twee ronden hebben ze gewonnen, en ze hebben aan een punt genoeg om te overleven.

Caïssa heeft misschien aan een punt ook genoeg, maar dan moet MAC meewerken en verliezen van MSC. Het interessante van een slotavond als deze is dat we de gebeurtenissen aan alle borden van dichtbij kunnen volgen en dus ook kunnen bijhouden of deze optie voldoende is. Maar natuurlijk zullen ook de mannen van Aart Strik hiervan gebruik maken.

De strijd op de titel gaat tussen Kijk Uit en Waagtoren 3. Omdat de Alkmaarders, met onder meer Willem Meijles in de gelederen, de vorige ronde de onderlinge confrontatie verloren hebben ziet het er voor de IJmuidenaren goed uit. Kijk Uit moet echter nog tegen het niet te onderschatten Bergen terwijl de Alkmaarders een op papier lichtere opgave hebben tegen het onderaan bungelende Aartswoud 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *