Als het dinsdag is, moet dit De Huesmolen zijn (17)

Clubgenoten komen we de laatste tijd nogal eens tegen op foto’s. Ditmaal is het een oud-clubgenoot: Willem Meyles en op de Chessvibes-website van oud-Caïssa-lid Peter Doggers prominent in beeld.

 

Willem neemt deel aan de dagvierkampen van het Tata Steel Chess Tournament, waarover op de negentiende clubavond van Caïssa uitgebreid wordt gepraat. In het grootmeesteroverzicht van de vierde ronde staat een foto van de amateurs en de schaker in de groene trui op de voorgrond lijkt verdacht veel op Willem Meyles. Het bordje met de groepsnaam is nog net zichtbaar: 3D. En dat klopt. Zijn tegenstander met de zwarte stukken is Kees van der Meer.

In de vierkampen is Willem Meyles niet de enige voormalige clubkampioen van Caïssa die op het Tata Steel Chess Tournament actief is. Niek Narings (clubkampioen in 1988) en Peter Doggers (clubkampioen in 1993) zijn in de hogere groepen van de weekendvierkampen ingedeeld. Overigens zijn ze nog steeds lid van Caïssa, het Amsterdamse Caïssa.

Ze houden het alletwee op een bescheiden score van een half punt en het ziet er naar uit dat Willem niet veel verder komt. In twee ronden dagvierkampen heeft hij twee nederlagen geleden. Volgens verhalen overnachten Willem en vriend en Caïssa-lid Wout Druijf – tweemaal remise – in een camper. Het is te hopen dat hun partijen van maandag en dinsdag hartverwarmend zijn geweest, want in het huisje op wiel ontbrak een kachel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *