Nog twee ronden, spanning blijft.

Met nog twee ronden te gaan duurt de strijd om het kampioenschap nog voort. De beslissing zal waarschijnlijk niet voor de slotavond vallen. Peter Holscher en Ronald Ritsema lieten beiden een halfje liggen, tegen resp. Kevin Smit en Bert Spil. Erik van Tooren kwam niet in actie en haalde daarmee ongeveer evenveel als de koplopers. Peter staat bijna 100 punten voor op Ronald. Daarmee lijkt hij zich in de laatste twee ronden een remise te kunnen veroorloven. Erik op drie met vlak daarachter Ton Wessels, die won van Arend Stapel, lijken afhankelijk van misstappen van de eerste twee. Komende ronde mogen zij waarschijnlijk om het brons strijden.

In categorie B deed Aad Laan goede zaken door Bart Voorn te verslaan en de leiding over te nemen. Gerrit Roos deed het echter ook goed door Bas van den Berg te verschalken. Daarmee is hij nu tweede. Arend Stapel verloor als gezegd van Ton Wessels en Ton van Dijk was afwezig maar dezen doen beide nog mee voor de winst in deze categorie.

Ook in categorie C nog enkele kanshebbers. De top drie bestaat al enige tijd uit (in die volgorde) Jan Schagen, Wout Druijf en Abel Romkes. Deze drie hebben veruit de beste papieren voor de top drie, maar in de volgorde kan nog veel veranderen. Jan staat zo’n 50 punten los.

In categorie D staat Willem van der Veen bovenaan meteen gevolgd door Rob Kooiman. Zij domineren deze groep al een hele tijd. Het verschil is slechts 8 punten in het voordeel van Willem.

De enige uitgemaakte zaak is het klassement van de ratingtoename. Robbert van Dijkhuizen staat op 169, met een voorsprong van 70 punten op Jan Schagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *