Dadendrang Caïssa ongekend

De overmacht waarmee Caïssa dit gehele seizoen van getuigde is voor de kenners onder ons ongekend.

Ook in de gezamenlijke laatste ronde die gehouden werd in het afgeladen buurthuis in Sint Pancras wilden alle leden van dit superteam er bij zijn. Zelfs as. vader Wouter vond dat hij tegen zijn oude club niet verstek kon laten gaan. Zoals al eerder in uitwedstrijden gebruikelijk is werd er verschillend gereisd. Ook Fred,komende vanaf Zoetermeer bleek nog een half uur gelopen te hebben om op de plaats van bestemming te komen. Dat schakers toch graag in een stille omgeving hun partijen willen spelen is bekend, maar een organisatorische fout had er voor gezorgd dat er ook een brassband in een naastgelegen zaaltje zeker 2 uur een oorverdovend geluid produceerde. Toch wel op zijn minst heel slordig dat de NHSB niet voor een andere accommodatie had gezorgd, terwijl ze dit een week van tevoren wisten. De clubs in de degradatiezone hadden daar erg veel last van en enkele schakers speelden onder protest. Na de muziek was echter de bar een grote bron van ergernis, want de radio overheerste. Een gemiste kans voor Opening’64 om goodwill te kweken.

 

Al snel werd duidelijk dat ons team niet veel heel zou laten van de symphatieke degradant De Groene Zes uit Bovenkarspel.Na ruim een uur spelen had Michel zijn 100% gehandhaafd ,want tegenstander Niekamp gaf pardoes de dame weg. Ook Marten Ploeger behaalde zijn 6e overwinning, maar daar was toch wel wat geluk bij nodig.

Toen Johan Paul zijn externe score extra glans gaf en ook Wouter in het middenspel een krachtige aanval bekroonde met een overwinning was het voor mij zelf niet zo moeilijk om de aangeboden remise van Vincent Duin gretig te aanvaarden. Met de winst dus weer op zak konden Fred, Ton en kopman/teamleider Erik hun partijen kundig beoordelen en alle drie deden dat zo goed dat hier ook 3 overwinningen uitrolden. Met weer een monsterscore van 7½-½ bekroonde Caïssa een geweldig seizoen. Voor de tweede keer in korte tijd zullen we moeten proberen om het in ieder geval beter te doen in de promotieklasse. Jammer is dan wel dat 2 vaste krachten om uiteenlopende redenen niet in de gelegenheid zijn om zaterdag’s te spelen. Wellicht geeft deze promotie nog een jonge speler de kans om zich verder te ontwikkelen.

Of teamleider Erik ook volgend seizoen alle neuzen dezelfde kant op krijgt zal de toekomst moeten leren, maar ik ben graag bereid om in te springen wanneer nodig .

De gedetailleerde uitslagen zijn op de website van de NHSB te bekijken.

Totaal scores:    Michel Montenegro                                6     uit    6

                          Marten Ploeger                                      6     uit    7

                          Erik van Tooren                                     6     uit    7

                         Johan Paul Hendriks                               5½  uit    7

                         Fred Avis                                                5     uit    7

                         Peter Holscher                                        5     uit    7

                         Ton Wessels                                           5     uit    7

                         Wouter Strating                                       4     uit    6

                         Bart Voorn                                               1     uit    1

                         Bert Spil                                                   0     uit    1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *