Caïssa 5 sluit seizoen af met kleine overwinning

Voor de laatste bondswedstrijd moest het vijfde team van Caïssa afreizen naar Heerhugowaard om daar tegen het vierde team van de vereniging met die naam te spelen. Gezien de eerdere resultaten van beide ploegen waren ze aardig aan elkaar gewaagd en dat bleek ook wel. Caïssa 5 zegevierde met minimaal verschil.

Al na een uur kwam eerstebordspeler Rob Bouwman melden dat hij gewonnen had en dat leek een goed begin. Maar daar kwam snel verandering in. Gerrit van der Hoff werd nota bene met een paard (!!) op b3 mat gezet en jeugdspeler Robbert van Dijkhuizen werd door zijn jeugdige opponente finaal van het bord gespeeld.

 

Toen ook Cees de Boorder liefst twee torens achter kwam, leek de avond voor Caïssa 5 desastreus af te lopen. Gelukkig zette Ruud Loots zijn club weer op het goede spoor met een fraaie overwinning, terwijl ook Anton Hommes een knappe zege behaalde, na damewinst.

De partij van Wout Druijf werd remise, zodat tegen het eind van de avond de stand 3½-3½ op het bord stond. Alles hing nu af van de uitslag van de partij van Jan Tuinstra. Jan had een kwaliteit gewonnen en beschikte over een vrijpion op de a-lijn. Toen zijn tegenstander bovendien in zetdwang kwam, gaf deze op en behaalde Caïssa 5 de kleinst mogelijke zege.

Heerhugowaard 4-Caïssa 5 3½-4½:
Gerard Reijnen (1463)-Rob Bouwman (1554)……………0-1
Ronald van Ewijk (1425)-Jan Tuinstra (1525)…………0-1
Carlo Oud (1425)-Cees de Boorder (1527)…………….1-0
Henk de Waal (1223)-Wout Druijf (1460)……………..½-½
Rob van Dijk (1287)-Ruud Loots (1431)………………0-1
Sandra Keetman (1303)-Robbert van Dijkhuizen (1061)….1-0
Wim Groot (1345)-Gerrit van der Hoff (1456)…………1-0
Auke Nicolai (1331)-Anton Hommes (1287)…………….0-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *