Caïssa’s clubkampioenen actief in Goch

Met drie overwinningen, twee remises en een verliespartij gaat de Caïssa-afvaardiging goedgemutst het weekeinde in op het 22e internationale toernooi van Goch.

 

Het zevenrondige evenement in de Duitse stad (net over de grens, niet ver van de plek waar de Rijn ons land binnenkomt) is donderdag van start gegaan, terwijl vrijdag twee ronden op het programma stonden. Dat laatste geldt ook voor zaterdag en zondag.

Peter Holscher en Fred Avis verdedigen de eer van de ‘Hoornsche SV Caissa’, zoals achter hun namen op de deelnemerslijst is vermeld. De regerend clubkampioen staat ondanks een verliespartij hoger dan zijn voorganger die nog wel ongeslagen is. Dat komt door de puntentelling. Een winstpartij levert drie punten op, remise één punt.

Peter (rating 2111, als zeventiende geplaatst op de lijst met 147 namen) begon met winst tegen Edgar Gail (Klub Kölner SF, 1852) en versloeg daarna Eberhard Biessner (Düsseldorfer SK, 1982). In de derde ronde moest hij zijn meerdere erkennen in Fabian Stotyn (SK Nordhorn-Blanke, 2054).

Fred (1999, als 51e geplaatst) ging wellicht wat teleurstellend van start met remise tegen Valentin Buckels (SK Turm Kleve, 1656) voor wie het toernooi zeven thuiswedstrijden oplevert. De uit Sevilla afkomstige Rafael Prieto Velasco (1762) redde het met de witte stukken niet tegen de voorzitter van Caïssa die vervolgens knap Harald Frericks (Emmericher SC, 2283) op remise hield.

In Kultur- und Kongresszentrum Kastell heeft Peter nu zes punten verzameld, Fred vijf. De speelduur bedraagt negentig minuten en dertig seconden per zet voor de eerste veertig zetten en daarna een kwartier en weer dertig seconden per zet om de partij af te ronden.

Het Caïssa-duo trekt op met drie leden van Schaakgroep Koedijk: Paul Roomer, Ronald Kamps en Jan Hettema. Eerstgenoemde, secretaris van de club, zal zijn eerste ronde in het Internationales Gocher Open voorlopig wel niet vergeten. Paul mocht beginnen tegen de als eerste geplaatste Sébastien Mazé, een Franse grootmeester met een rating van 2578. De uitslag was geen verrassing. Paul Roomer heeft overigens na drie ronden vier punten, Ronald Kamps drie en Jan Hettema één.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *