Caïssa bekert tegen Heerhugowaard

Alsof vier competitieduels nog niet genoeg zijn. In de eerste ronde van het NHSB-bekertoernooi heeft Caïssa Heerhugowaard geloot.

 

 

Het seizoen 2011-2012 is er een van de Caïssa-Heerhugowaard-wedstrijden. In de promotieklasse staat die ontmoeting op 17 december in De Huesmolen op het programma en ook voor het bekerschaken moeten de Heerhugowaarders naar Hoorn. In oktober versloegen het derde en vierde team van Caïssa Heerhugowaard 2 en Heerhugowaard 3 met 6-2. Caïssa 5 speelt op 17 april zijn laatste competitiewedstrijd thuis tegen Heerhugowaard 4.

Het bekeravontuur duurde voor beide clubs in de afgelopen jaren niet lang. Zo struikelde Caïssa vorig seizoen al in de voorronde: 2-2 tegen Anna Paulowna. Het Heerhugowaardse kwartet was met een fantasie-opstelling (gemiddelde rating 1594) naar Alkmaar gereisd voor het duel tegen DOS. Dat eindigde ook in 2-2, maar de regel van het schrappen van de onderste borden viel in zijn voordeel uit. In de volgende ronde strandde Heerhugowaard overigens tegen de latere finale De Waagtoren 3 (1½-2½).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *