Lastige bekerklus Caïssa

Caïssa is in de tweede ronde van het NHSB-bekertoernooi gekoppeld aan Kijk Uit. Het thuisvoordeel geldt als een plusje, maar het viertal uit IJmuiden mag een lastige tegenstander worden genoemd.

In het seizoen 2007-2008 won Kijk Uit de finale van Het Witte Paard (2½-1½) na in de halve finale met 3-1 HSV De Eenhoorn 3 te hebben verslagen. Ook in de jaargang 2009-2010 kwam Kijk Uit ver: vierde. Het werd door Aartswoud (1½-2½) uit de finale gehouden.

Op grond van hun klassering in de vorige competitie waren Caïssa en Kijk Uit in de voorronde vrijgeloot. Het IJmuidense kwartet had in de eerste ronde weinig moeite met WSC De Pion (3½-½), maar Caïssa bekerde ten koste van Heerhugowaard (2-2) pas verder via de schrapregel. Opvallend in de eerste ronde was overigens de uitschakeling van De Wijker Toren 2, De Waagtoren 2 en Purmerend 2; drie ploegen uit de top vier van de promotieklasse.

Ook De Eenhoorn 2 lootte een thuiswedstrijd: tegen het Heemskerkse Excelsior. Misschien is het wel een aardig idee om beide bekerwedstrijden in Hoorn op één avond te verspelen.

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *