Jeugdraad schaaktoernooi

Op de mooie zonnige dag, want dat was het op zondag 11 maart werd voor de 16e keer in Cultureel centrum de Plataan het jeugdraad Zwaag schaaktoernooi gehouden. Vanuit de Caïssa jeugd deden er acht deelnemers mee.

 

Het elk jaar gezellige Jeugdraad schaaktoernooi kende dit jaar 57 deelnemers die onderverdeeld werden in acht groepen op leeftijd en niveau. Het toernooi werd net als de voorgaande jaren weer prima georganiseerd door Honkey Tonk. Ben Takken, die dit allemaal organiseerde namens Honkey Tonk maakte er dus ook weer een gezellig toernooi van die ondersteund werd door Gilles Provoost die de inschrijving en de felbegeerde consumptiebonnen regelde en door Sander Bisschoff, die deze dag de computerman was. Verder waren de tafelleiders en de dames voor de consumpties niet te missen deze dag.

De uitslagen van de Caïssa deelnemers:

In de speciale meisjesgroep deed Anne Corine Visser mee en deed dat heel goed. In de zeven gespeelde ronden versloeg zij iedereen en mocht als winnaar naar voren komen voor een prijs. In de groep tot 10 jaar(B) deden de twee jongste Caïssianen mee: Daan Huberts en Martijn Visser. Voor allebei was dit één van hun eerste toernooien en deden het met 2 punten beide niet slecht(resp. 7e en 6e). In de (A) groep tot 10 jaar deed Coen de Vries mee. Hij had het niet makkelijk in deze pittige groep maar desalniettemin behaalde hij net als Daan en Martijn 2 punten(6e).

In de groep tot 12 jaar(C) speelde Pim de Vries een prima toernooi en viel net niet in de prijzen: met 4 punten werd hij 4e. Een groep hoger, in de B groep deed Martijn de Wit mee. Hij speelde een heel sterk toernooi en veegde iedereen van het bord af en werd 1e met een 100% score.

De twee sterkste spelers tot 12 jaar werden samengevoegd met de zes spelers uit de groep tot 14 jaar. Deze gecombineerde groep kende twee Caïssa deelnemers, Dennis Manshanden en Wim-Jan Visser(allebei D spelers:tot 12 jaar) speelde uitstekend  en werden respectivelijk knap eerste en derde met 6 punten en 5,5 punt.

Het toernooi wat ook weer de bekende elitegroep kende werd gewonnen door Johan Krul(Schaakmat) die zich dan ook winnaar van dit toernooi mag noemen.

Ook was het leuk dat net als vorig jaar de familie Huynh uit Veenedaal meedeed. Ditmaal zelfs met zes deelnemers die ook alle zes in de prijzen vielen. Zij konden dus met een auto vol prijzen terug naar Veenendaal en zijn ze zeker niet voor niets naar Zwaag gekomen! We zien ze graag volgend jaar weer.

Het was dus weer net als voorgaande jar een geslaagd toernooi! Tot volgend jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *