Caïssa naar SantpoortHet is niet altijd kermis voor Caïssa in het NHSB-bekertoernooi. Na een aantal thuisduels lootte de ploeg in de kwartfinale de verste uitwedstrijd: naar Santpoort.

 

 

 

Beide viertallen evenaarden elkaar in de afgelopen ronden. Caïssa schakelde Heerhugowaard en Kijk Uit met een 2-2 resultaat uit. Santpoort 2 deed hetzelfde tegen HWP 3 en ZSC/Saende 3.

In het NHSB-bekertoernooi mogen alle verenigingen met één team meedoen, maar de schakers moeten wel in de NHSB-competitie uitkomen. Santpoort 1 draait mee op KNSB-niveau en mag daarom geen partijen voor de afdelingscup spelen. Santpoort 2 is koploper in de eerste klasse B en wordt waarschijnlijk volgend seizoen competitietegenstander van Caïssa. De ploeg heeft op 30 maart in de uitwedstrijd tegen HWP 2 nog een half bordpunt nodig om de titel in de wacht te slepen.

De laatste keer dat Caïssa tegen Santpoort bekerde, was in januari 2004. Toen ging het om het eerste team. Het  duel in Hoorn eindigde in 2-2. Ton Wessels en Fred Avis zegevierden, maar dat gebeurde aan de lagere borden. Door de schrapregel haalden de gasten de volgende ronde.

Programma kwartfinale: Aalsmeer-Castricum, Bergen-HSV De Eenhoorn 3, Krommenie-Chess Society Zandvoort, Santpoort 2-Caïssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *