Peter Holscher voor 32e keer naar Corus

Dat Corus (en vroeger Hoogovens) populair is, onderstreept Peter Holscher. Ook de koploper van Caïssa’s clubcompetitie neemt in de tweede helft van januari deel aan de tienkampen. Hij is straks voor de 32e keer actief op het grootste schaaktoernooi ter wereld.

De deelname van Caïssa-leden deze maand in Wijk aan Zee is nog iets groter dan aanvankelijk gemeld, want Gerard van der Graaf staat ingedeeld bij de dagvierkampen en Romke Dijkstra heeft zich ingeschreven voor het rapidtoernooi.

Vervolgens ben ik gaan kijken hoe de West-Friese belangstelling voor het Corus-toernooi is. De conclusie: het wordt druk op de (spoor)weg naar het zuidoosten van de provincie.

Hieronder een overzicht aan de hand van de plaatsen, waar de West-Friese Corusgangers in de dagvierkampen, weekendvierkampen en de tienkampen wonen:

Aartswoud (1): Marc Helder
Abbekerk (5): Dale Neijzing, Gerco Stapel, Daan Tensen, Arnold Velthuis, Arie Zeeman
Andijk (2): Dirk Mantel, Piet Reus
Avenhorn (1): Co Pater
Blokker (1): Dirk Lont
Bovenkarspel (1): Eugène Thole
Enkhuizen (7): Eelke van den Bosch, Adri Haakman, Arie Karreman, Cees Miedema, Peter Stam, Herman van Stralen, Theo Weel
Grootebroek (2): Leo van Balen, Marcel de Wit
Hensbroek (1): Erik van Tooren
Hoogkarspel (1): Nel Sasbrink
Hoorn (17): Piet Aardenburg, Fred Avis, Erwin Brouwer, Arie Bruidegom, Wout Druijf, Bas Dudink, Gerard Groot, Gerrit van der Hoff, Sjoerd Kelder, Aad Laan, Wouter Laan, Niels van der Mark, Sjoerd Plukkel, Jasper Seelemeyer, Sam Sival, Henk Sijm, Ton Wessels
Lambertschaag (1): Jan Stapel
Obdam (1): Eric de Jong
Spanbroek (1): Ron van Putten
Spierdijk (1): Gerard van der Graaf
Sijbekarspel (1): Wilko van der Gracht
Wervershoof (1): Albert Droog
Westwoud (1): Nico Doodeman
Wognum (2): Jeroen Edeling, Okke Greven
Zwaag (2): Peter Holscher, Roel Ridderikhoff

Om nog enkele namen te noemen: ook oud-Caïssa-leden als Bert Buitink (Sint-Pancras), Daniël Doorn (Purmerend), Arie de Groot (Purmerend), Johan de Lange (Amsterdam), Willem Meyles (Heiloo) en Jan Posch (Berlikum) komen we in Wijk aan Zee tegen alsmede de Eenhoorn-schakers Alexander Geerts (Amsterdam) en Ardjan Langedijk (Heemstede) en regionale bekenden als de in Winkel wonende Rik van Ingen (SV Aartswoud) en Justin van Ingen Schenau (De Pionier).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *