Verslag ronde 3

Veel strijd in het Open Hoorns.

De spanning begint te stijgen. In het gevecht om de leiding in het Open Hoorns is er sprake van langdurige gevechten. 

In de langste partij van de avond hebben Ton Wessels en Wouter Strating de koppositie betwist.
Het ging heel lang gelijk op, totdat een eindspel ontstond met voor beiden een toren en vier pionnen. Alle pionnen waren verbonden op de damevleugel en stonden tegenover elkaar. Dan speelt de activiteit van de toren en de stand van de koning een belangrijke rol.
Ton kon een pion veroveren en  de koning van Wouter afhouden en dat besliste tenslotte de partij. Hiermee heeft Ton de leiding genomen in het Open Hoorns.
Peter Holscher volgt hem  op een half punt samen met Dirk Lont, die knap van Holger Bonte won.
Peter had het niet gemakkelijk tegen Arjon Buikstra. Hij kon bogen op een voordeeltje en omzeilde in het eindspel alle klippen en won.
Wilko vd Gracht mocht tevreden zijn met de remise tegen Thomas Balla, die hem zwaar onder druk had gezet, maar in de eindfase niet wist door te drukken, en uiteindelijk maar  akkoord ging met het remisevoorstel van Wilko.
De overige partijen in groep 1 leverden geen verrassingen op.

In groep 2 versloeg Frank Tieken in een interessante partij Arend Stapel en pakte daardoor de koppositie. In deze roep is niemand meer puntloos. De spelers onderin de ranglijst hielden elkaar op remise.

De uitslagenlijst van groep 3 toont bijna alleen maar remises.  En dit waren echt geen grootmeesterlijke salonremises. Neen, ze kwamen tot stand na langdurige strijd. Toen de laatste partij nog gespeeld werd, stonden er alleen nog maar remises op het bord. Hierdoor behielden Hans Schouwink en Seréyo Bekkink de leiding in deze groep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *