Interne nog lang niet beslist

Nog anderhalve maand te gaan en de spanning in de competitie neemt bepaald niet af. Peter Holscher verloor voor de tweede keer op rij, en plotseling staat Holger Bonte bovenaan. Ondertussen azen Ronald Ritsema en Fred Avis ook op een podiumplek.

In de B groep staat Marten Ploeger nog bovenaan, maar Frans Kragten zit er dicht achter. Ko van Gent draait een goed seizoen en staat ook hoog in deze groep. Andere kanshebbers zijn Lex Griffioen en Arend Stapel. Anders dan in andere jaren kunnen de B spelers nog geen potten breken in de top 10, maar soms slaan ze in de slotrondes toe.

 In groep C staat Bart Voorn bovenaan. Logisch want zijn niveau ligt zeker op B niveau. Sernin van de Krol en Ben Zuurveld zijn de eerste achtervolgers. De D groep wordt momenteel aangevoerd door Willem van der Veen, die Abel Romkes van het lijf moet houden. Ook oudgedienden Frans Bouwman en Wim Prins stellen zich nog kandidaat voor een toppositie in deze groep.

De ratingtoename is traditioneel het domein van de jeugd. Volgend jaar wordt het misschien anders, als we de beginratings gelijkstellen aan de KNSB ratings van dat moment (iets waarover de ALV in augustus een uitspraak moet doen). Abel Romkes staat met 148 punten een straatlengte voor op de rest en de trofee kan hem amper nog ontgaan. Bart Voorn won de prijs vorig jaar en is nog in de race voor prolongatie als Abel toch nog onderuit gaat. Opmerkelijk is de derde plek van Holger. Meestal is het moeilijk voor hooggeplaatste spelers om in dit klassement hoog te komen maar Holger heeft in zijn prima seizoen toch reeds 88 rating punten toegevoegd aan zijn totaal. JP Hendriks, Willem Woestenburg en Job Bueno de Mesquita hebben ook mooie rating toenames.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *