Een kwartet kanshebbers.

Drie ronden resteren nog en er zijn nog zeker vier kanshebbers voor de titel.

Peter Holscher nam, zonder zelf in actie te komen, de leiding in de ranglijst over. Holger Bonte verloor en Ronald Ritsema won. Fred Avis speelde in het Westfries en haalde daardoor ook de nodige punten. Hij staat nu luttele punten achter op Holger en kan zomaar de eerste plek overnemen. Volgende week zal Peter Holscher tegen Ronald Ritsema moeten aantreden, en moet Holger Bonte proberen Fred Avis te slim af te zijn. Uit degenen die in deze twee partijen als winnaar naar voren komen zal waarschijnlijk de clubkampioen te voorschijn komen.

In categorie B liggen de zaken ook nog open. Frans Kragten, Michel Montenegro en Marten Ploeger staan erg dicht bij elkaar. Zelfs Ko van Gent is nog niet kansloos voor de titel in deze groep. Zij staan alle binnen zo’n 50 punten.

In categorie C staat Bart Voorn comfortabel op kop. Als hij geen heel rare fratsen uithaalt blijft hij Sernin van de Krol wel voor. Het verschil is bijna 200 punten.

In de D groep heeft Abel Romkes een ruime voorsprong op de concurrentie. Toch kunnen Willem van der Veen en Frans Bouwman hopen op een paar minder goede partijen van Abel, waardoor ook zij nog winnen in deze groep.

In de ratingtoename lijst heeft Abel geen concurrentie. Hij staat met 184 punten bijna 50 voor op Bart Voorn. Holger Bonte en JP Hendriks staan derde en vierde maar weer op eerbiedwaardige afstand van Bart. Van de nieuwkomers dit seizoen staat Willem Woestenburg op een mooie negende plaats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *