Mooie maandag bij Tata

De vierde ronde van de tienkampen op het Tata Steel Chess Tournament is voor de Caïssa-afvaardiging goed verlopen. Op mooie maandag hadden alle tien spelers heel of half succes.

In Wijk aan Zee is Peter Holscher de hoogst uitkomende clubgenoot. Met zijn overwinning op Mark Grondsma uit Wormer klom hij in de groep 2D naar de gedeelde derde plaats. Aan kop gaan Henk Weenink en Guido Royakkers (remise tegen Peter in de derde ronde) die met drie punten een halfje meer hebben.

Erik van Tooren zegevierde ook en staat in groep 3F op vijftig procent. Hij is overigens in zijn poule de enige met een rating lager dan 1900.

Door het wegvallen van een deelnemer telt de groep 3G negen schakers. Alle partijen uit de vierde ronde eindigden in remise, dus ook die van Fred Avis. Caïssa’s voorzitter heeft al een vrije dag achter de rug en deelt met Jan Cox de tweede plaats. Sinclair Koelemij heeft een half punt meer, maar ook een partij meer gespeeld.

De remise in 3L van Bas Dudink tegen Jelle Wiering betekende voor de Utrechter het verliezen van de (gedeelde) koppositie. Voor Bas was het zijn tweede halfje, hij bezet de gedeelde achtste plaats. Hij heeft de top drie inmiddels gehad.

 

Na vier ronden zijn er in het hele toernooi weinig deelnemers die een score van honderd procent hebben. Fred Bergen, de eerste tegenstander van Dirk Lont, is een van hen. Hij heeft inmiddels anderhalf punt voorsprong op Rik van Ingen (Aartswoud). Dan volgen vier man met twee en drie man met anderhalve punt. Dirk – remise tegen Gerrit Lemmen (De Waagtoren) – behoort tot dat trio.

Gerard Groot heeft in 5E zijn eerste halve punt te pakken. Hij trof het niet met het programma, want in de eerste vier ronden had hij driemaal de zwarte stukken. Maar als één schaap over de dam is…

Ook Aad Laan (5G) tekende na drie verliespartijen voor een half punt. Tegen Rien van Wilgenburg die nu met Otto Berger bovenaan staat.

Roel Ridderikhoff vormt in 7D de achtervolgingsgroep van drie spelers die op Hans Kuijper jagen. De koploper heeft drie punten, Roel na zijn winst in de vierde ronde tweeënhalf.

In 7G deelde Henk Sijm het punt en hij staat in een flinke middengroep. De bovenste twee heeft hij gehad, de derde plaats is niet ver weg.

Na tweemaal een nul is Gerrit van der Hoff in de nieuwe week goed bezig. Winst zondag, remise maandag. In de groep 8A hebben vijf tegenstanders een half punt meer, waardoor Gerrit naar boven kan kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *