Als het dinsdag is, moet dit De Huesmolen zijn (43)

Het mailverkeer van de afgelopen dagen maakt me deze dinsdag nieuwsgierig naar de voorlopige deelnemerslijst van het NHSB-rapidschaakkampioenschap. Kijk toch eens aan: van de dertig genoemde schakers zijn er acht lid van Caïssa. Voor de achtste keer houdt Volendam het toernooi met een bedenktijd van twintig minuten per partij. Daarom is ook ‘Schaken aan de Dijk’ de ondertitel van het evenement. Straks, op zaterdag 5 november, zitten we weer in café-restaurant De Groene en dat staat op de beroemde dijk.

Als organiserende vereniging heeft Volendam nog de grootste afvaardiging (negen man), maar Caïssa komt eraan. Peter, Fred, Bert, Erwin, Arend, Aad, Co en Frank hebben zich al aangemeld en Bas en Hans zullen spoedig volgen. Wie weet wordt het Hoornse tiental uitgebreid en moeten we straks misschien wel een spelersbus charteren om iedereen gezamenlijk aan de Dijk te zetten.

Aan de bar van De Huesmolen is het lobbywerk een favoriete bezigheid. De Groene heeft een sfeervolle speelzaal en het Volendammer schaaktoernooi levert altijd een gezellige dag op. Menig Caïssa-speler die na een al dan niet succesvolle clubpartij uitjuicht of uithuilt wordt gepolst. En lekker gemaakt. Als het meezit en een laat najaarszonnetje schijnt, is het in de pauze aangenaam vertoeven in de haven.

Maar de beste trekpleister is natuurlijk de traditionele prijs voor alle deelnemers. In de aankondiging op de website van de Noordhollandse Schaakbond kan men lezen: ,,Gaarne tijdig inschrijven in verband met het aantal nog te vangen makrelen.’’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *