Caïssa 5 wint van koploper

Na twee ronden in de vierde klasse A was De Pionier de trotse koploper. De club heeft dat voornamelijk te danken aan de sterke eerste drie borden, die in beide bondswedstrijden aan de basis van de winst stonden. Tegen Caïssa 5 was dat echter niet voldoende, want de Hoornse ploeg won zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 4½-3½.

Het achttal uit Abbekerk, dat café-restaurant Het Bonte Paard als speellocatie heeft, was in de eerste maanden veel te sterk voor Schaakmat 2 (6½-1½) en MSC 4 (5½-2½) geweest. Aan de topborden werd opnieuw optimaal gepresteerd, want die leverden in De Huesmolen de maximale drie punten op.

Gelukkig voor Caïssa 5 was daar good-old Frans Bouwman, die de eerste dam tegen dit geweld opwierp: remise. Het vijfde team had voorts het geluk, dat invaller Willem van der Veen zijn slechte resultaten in de clubcompetitie van zich af had gezet en nu achter elkaar op een overwinning afstevende.

Verder was er de betrouwbare Gerrit Pannegieter, die alweer zijn tweede winstpartij in een bondswedstrijd liet aantekenen. Dat lukte Gerrit van der Hoff ook, maar dat kostte veel moeite en emotie. Toen nieuwkomer Anton Hommes zijn eerste bondsoverwinning behaalde, stond Caïssa zowaar opeens voor: 4½-3½.

Een mooie opsteker in deze klasse van zeven ploegen. Caïssa 5 staat met vier uit twee op honderd procent. Goed voor het zelfvertrouwen, want de volgende uitwedstrijd is weer een zware: tegen KTV 3, met vijf uit drie de nieuwe koploper.

Caïssa 5 – De Pionier 4½-3½:
Rens van der Klei – Gerko Stapel 0-1
Rob Bouwman – Arnold Velthuis 0-1
Cees de Boorder – Kees Ooms 0-1
Frans Bouwman – Klemens Schäffer ½-½
Gerrit van der Hoff – Daan Tensen 1-0
Gerrit Pannegieter – Theo Laan 1-0
Anton Hommes – Justin van Ingen Schenau 1-0
Willem van der Veen – Vincent Groeneveld 1-0

GERRIT VAN DER HOFF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *