Prijsuitreiking jeugd

Zoals elk eerste halfjaar zijn de jeugdspelers in drie groepen in gedeeld, stap 4-5, stap 2-3 en stap 1. Er zijn prijzen voor elke stap.

 

Competitie stap 4-5.

Na het doorschuiven naar de senioren van een paar jeugdspelers is de weg vrij gemaakt voor een nieuwe jeugdkampioen. Vorige jaar diende Bart zich al aan en wist het dit jaar met overtuiging af te maken. Met 11 uit 11 was Bart Voorn overduidelijk clubkampioen.

Jeroen Vlaar stond dit jaar vast op de tweede plaats, (eerste stap 4). Om de derde plaats werd tot de laatste dag gestreden tussen Max Broere, Tim Homan en Robbert van Dijkhuizen.

Robbert werd door winst op Max en Jeroen in de laatste twee ronden toch nog verrassen: derde. (tweede stap 4). Max Broere was bijna het hele seizoen derde maar werd toch vierde (tweede stap 5). Tim Homan was wel de verrassing van seizoen met een vijfde plaats ( derde stap 4).

Competitie stap 2-3

Het was dit jaar ongemeen spannend in stap 2-3. De broertjes Yannick en Jelle Andrioli en Musacan Acici hielden elkaar het hele jaar in een ijzeren greep. Vorig jaar werd de spanning Yannick soms te hoog maar dit jaar hield hij zijn hoofd koel. Hij verloor alleen van Stuart, maar won van zijn broer Jelle en werd daarom eerste van de competitie stap 2-3 (eerste stap 2) op onderling resultaat van Jelle (tweede stap 2). Musacan Caici zat de hele tijd vlak achter de Andrioli’s aan maar speelde een keer te veel remise en werd wel ongeslagen derde (eerste stap 3).

De schaker die verantwoordelijk voor deze remise was is Dirk Bonten, een nieuw lid en hij eindigde achtste, als je remise tegen Musacan speelt verwacht ik nog iets van hem. Opvallend is dus dat twee spelers uit stap twee voor de eerste van stap 3 eindigen.

De vierde plaats is ook ingenomen door iemand uit stap 2 Stuart Jong Tjien Fa (derde stap 2) hij was de enige dit Yannick een punt afhandig maakte. Als vijfde eindige Jorrit Bakker, hij draaide een goed jaar, bijna aldoor op de vierde plaats maar moest op het einde toch nog een plaatje op schijven door verlies tegen Nick Mol.

Denzel was de gelukkige van stap 3: met een tiende plaats toch nog een prijs (derde stap 3).

Competitie stap 1.

Hier is het altijd afwachten wie voor de prijzen gaan, maar dit jaar was er geen twijfel. David Broere, het jonge broertje van …, was overtuigend eerste alleen een gelijk spel tegen Anders en de rest gewonnen (eerste stap 1). Dit jaar worden we overspoeld door schaak geweld uit Schellinghout want ook de nummer twee Wim-Jan Visser komt uit dit dorp. De nummer 3 is de jongste van de verenging dus hou hem in de gaten Sem Hiddinga.

We hebben een goed eerste half jaar gehad. De schakers uit stap 1 en 2 komen nu bij elkaar en stap 3 gaat met stap 4-5 in een andere groep. Voor de rest zie ik jullie allemaal op het Westfries en anders op 11-01 weer op de vereniging.

—-

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *