Ton Wessels Open Schaakkampioen van Hoorn

De nieuwe Hoorns Open Schaakkampioen heet Ton Wessels. In een laatste spannende ronde stelde hij zijn eerste plaats veilig.
Ko van Gent won verrassend groep 2, terwijl Seréyo Bekkink   Hans Schouwink toch nog passeerde en groep 3 won.

In een slotronde, die in alle groepen bol stond van de spanning, had Sjoerd, de tegenstander van Ton, lang het initiatief, maar het bleek net niet voldoende voor de winst. Hierdoor bleef Ton de concurrentie een half puntje voor en kon hij als de nieuwe Open Schaakkampioen van Hoorn de felicitaties in ontvangst nemen.
In de strijd om de tweede plaats had Fred het moeilijk tegen Dirk, maar Dirk verbruikte heel wat tijd en dat brak hem later op door in tijdnood een minder goede voortzetting te kiezen. Wilko kreeg Wouter op de knieën op soortgelijke wijze. Beide winnaars eindigden dus op de gedeelde tweede plaats.

Groep 2

In groep 2 was de strijd om de bovenste plaats nog spannender. Arend moest een halfje voorsprong op vijf achtervolgers verdedigen. Dat leverde drie spannende partijen op. Er kon nog van alles gebeuren, en dat gebeurde ook. Eerst won Lex van Rob, waarmee hij zich kandidaat stelde; daarna won Jan van Henk, waardoor we twee man aan de leiding hadden in het voorlopige eindklassement. Tenslotte kon Arend het niet bolwerken tegen Ko. Hij greep hierdoor zelf net naast de prijzen. Ko voegde zich bij de twee leiders. De drie aan kop hebben niet allemaal tegen elkaar gespeeld, zodat het onderling resultaat niet van toepassing is. De weerstandspunten moeten de doorslag geven. Deze pakken voor Ko het beste uit, waardoor hij groep 2 wint, met Lex en Jan als tweede en derde.

 

Groep 3

 Hij heeft het hem toch geflikt.

Seréyo, de tienjarige benjamin van het toernooi, heeft in de laatste ronde toch een succesvolle greep naar de macht gedaan. Rondenlang had hij een half punt achterstand op Hans, maar omdat ze allebei bleven winnen, kwam daar geen verandering in. Zelf won Seréyo vrij vlot van Kees. Zijn grote tegenstrever, Hans, met een halfje meer als uitgangspositie, speelde op dat moment nog in een stelling die alle kanten op kon tegen de vader van Seréyo, die er natuurlijk op gebrand was om zijn zoon een dienst te bewijzen. Hans zag een schijnoffer over het hoofd, wat hem wat materiaal kostte, waarna Roy de partij naar zich toe kon trekken. Hierdoor is Seréyo als tienjarige zonder één partij te verliezen de winnaar geworden van groep 3. Roy sprong door zijn zege ook nog op het podium als winnaar van de derde prijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *