Caissa 5 schuift op naar de 2e plaats dankzij een lawine aan winstpartijen!!!

caissa-5.jpg
Hier staan de mannen na hun fantastische overwinning in het besneeuwde Koedijk.
Na het verzamelen in het clubgebouw gingen we op weg, Frans had een nieuwe auto met TomTom.
Voordat we op de AC de Graafweg waren, hadden we bijna heel Hoorn gezien.
Maar na een lange route vol met sneeuw, werden we hartelijk ontvangen in het N-H Koedijk.
Weer zo,n multifunctioneel gebouw, waar je alles kon doen, zo ook schaken.
We traden aan tegen het 4e team van Koedijk, dat waren geen hoogvliegers.
Op de foto van links naar rechts, beginnen we bij good old Frans die met zwart een vol stuk voor kwam.Met dat paard controleerde hij de velden waar eventueel gepromoveerd kon worden, en deed dat heel bekwaam.
 
Willem van der Veen had een tegenstander die flink de boel dicht hield, na een zet of 20 kon ik niks bedenken.En ik besloot een tussenzetje te doen, mijn tegenstander reageerde met de slechtste zet die er was. En moest na 3 zetten opgeven.
 
Gerrit hof die op bord 6 speelt, te laag voor zijn rating, had een vooruit geschoven pion. En hij was voor de bond nog ongeslagen, en dat bleef zo.
 
Op bord 1 speelt Hans Schouwink, en weer wist hij een remise eruit te halen, met zijn rating van nog geen 1500 is dat natuurlijk fantastisch!!!
 
In de laatste linie Cees Overboom, dat zijn nou wel de leukste partijen, omdat hier stukverlies nog geen partijverlies is. Het gaat over en weer.Cees maakte hier remise, maar had de winst voor het grijpen. Zijn tegenstander had de dame diagonaal aan de koning, en hij plaatse zijn loper erop.Maar die kon de tegenstander met een paard pareren, beter voor Cees was hier eerst een pion tegen het paard aan en daarna de loper, dat had stukwinst opgeleverd.
 
Anton Hommes op het laatste bord, met een tegenstander die gewoon in het eindspel een toren weggaf. Lekkere partijen zijn dat, maar hij moest nog knokken voor de winst.
 
En dan Rob ten Have, dat is toch wel de man met de meeste gave(of niet). 2weken terug speelde ik tegen hem, en door een klein foutje verloor ik omdat hij geen fout maakte.
De week erop tegen Tuinstra maakte hij niks klaar, en nu voor de bond maakte hij de tegenstander helemaal dol. Er vlogen heel wat stukken van het bord.
 
En dan de man met de hoogste rating Cees de Boorder met een rating van dik 1600 zit hij op bord 3, maar dat kon je wel zien. Ook na veel zetten stonden hier de stukken ingewikkeld.
Onze Rob had onderweg al een kwaliteit voordeel gezien die Cees bewust niet deed, want dat zou teveel pionnen kosten. Cees wist zelf 2 pionnen te veroveren en zo ook de winst.
Zo was het alweer ½ twaalf, buiten gekomen zaten de auto’s vol met sneeuw. Maar na de fantastische 1-7 zege kon ons dat niks schelen. Na dik na twaalven kwamen we bij het clubhuis.
 
Daar werden we onthaald met sneeuwballen op de auto, door de fam. Wessels, we konden nog net de auto van Frans tegen houden, daar zat Gerrit van der Hoff in en die was jarig hiep hiep hoera!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *