Caïssa bekert tegen Anna Paulowna

In de voorronde van het NHSB-bekertoernooi heeft Caïssa een thuiswedstrijd tegen Anna Paulowna geloot.

 

Vorig seizoen begon Caïssa pas in de eerste ronde met zijn cupavontuur. Negentien ploegen zijn vrijgesteld in de voorronde. Het gaat om zeven kwartfinalisten (bekerwinnaar Santpoort promoveerde naar de landelijke competitie en neemt daardoor deel aan het landelijk bekertoernooi) en de twaalf teams die in de promotieklasse en eerste klasse het hoogst zijn geëindigd. En daar zit Caïssa dit keer niet bij.

Anna Paulowna vormt met Magnus gecombineerde ploegen voor de bondscompetitie. In het bekertoernooi spelen Anna Paulowna en Magnus – dat Attaqueer als tegenstander lootte – apart.

Het derde team van Caïssa begon de strijd in de tweede klasse A met een 5-3 nederlaag in Anna Paulowna. Enrico van Egmond en Wim Smit zijn twee 2000-plussers die toen te sterk waren voor respectievelijk Ton van Dijk en Frans Kragten en ook pittige tegenstanders zijn voor het bekerkwartet van Caïssa. Meestal struikelen de noordelijke schakers in het bekertoernooi in de voor- of eerste ronde, maar drie seizoenen geleden schakelden ze achtereenvolgens Attaqueer, Heemsteedse SV en Heerhugowaard uit om in de kwartfinale het onderspit te moeten delven tegen Kijk Uit. Net als een jaar geleden (toen KTV als eerste cupopponent op bezoek kwam) heeft Caïssa met Anna Paulowna opnieuw een zware klus op te knappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *