21e Internationaal Goch Open 2010

Niet meer heel actueel dit verslag maar voor de website van onze club is het toch wel leuk af en toe wat te lezen van schaakevenementen waar leden van onze club aan hebben meegedaan.

 

Het valt jammer genoeg wat tegen dat niet meer leden de degens willen kruizen met onbekende schakers uit andere delen van het land. Het aantal schaaktoernooien is legio en vaak niet ver van huis.

De toernooitijgers van onze club zoals Fred Avis, Bert Spil, Erwin Brouwer en ondergetekende vinden we regelmatig in toernooiverslagen terug.

Begin september maakte Fred mij er op attent mee te doen aan zijn 1ste buitenlandse toernooi in Goch, een plaats net over de grens bij Roermond en tezamen  met enkele leden van de schaakclub Koedijk reisden we eind september af.

Voor mij was dit een uitgelezen kans om toch nog even wat schaaksfeer te proeven na een zomer zonder schaken ivm het ongeval van mijn vrouw..

Onderdak was snel geregeld in een pension enkele kilometers buiten Goch. Met de ruime bolide van Erik Jostmeijer waren we binnen 2½ uur op onze bestemming.

Fred en de Koedijk-spelers hadden een prima hotel en daar was het voor mij na de partijen ook goed toeven.

Dit 7-rondig toernooi had een niet gebruikelijke puntentelling, want net zoals in het voetbal werd een overwinning met 3 punten beloond.

Met 2 partijen per dag was er tussendoor genoeg tijd om even ergens wat te eten of te drinken, omdat in de speelzaal niet zo heel veel te krijgen was.

Het leuke was ook nog dat oud-lid Gerard v/d Graaf als ass.wedstrijdleider stage kon lopen om zo aan zijn brevet van Internationaal .arbiter te komen.

Toernooien in Duitsland kenmerken zich door een bijna perfecte organisatie en ook dit evenement verliep zonder wanklank.

Met een score van 13 punten (4 overwinningen,2 nederlagen en 1 remise) eindigde ik van de 156 deelnemers op een 27e plaats, terwijl Fred met 1 punt minder ook terug kan zien op een geslaagd toernooi, want hij werd 42e.

De overige leden van Koedijk konden met uitzondering van Ronald Kamps geen potten breken, maar hun stemming leed hier absoluut niet onder.

Geïnteresseerden kunnen op de website wat meer details van dit toernooi zien en dat is te vinden onder:

http://www.gocher-open.de/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *