Kleine verbetering

Het vijfde team van Caïssa heeft ook de tweede bondswedstrijd met grote cijfers verloren. Ten opzichte van de vorige (1-7) was er bij Purmerend 5 een kleine verbetering te bespeuren: 6½-1½.

Dit wat betreft de kille cijfers. Gingen in de eerste wedstrijd de meeste partijen vrijwel kansloos verloren, nu werd er volop strijd geleverd en gingen de partijen pas in de slotfase verloren.

Gerrit van der Hoff bijvoorbeeld liet een vrijpion zover oprukken, dat Jan Poland een loper moest inleveren om promotie te voorkomen. Daar stond echter tegenover dat zijn tegenstander ook een vrijpion kreeg en het stuk weer moest worden ingeleverd, terwijl bovendien door een lastige penning een tweede stuk verloren ging. Toen was er geen redden meer aan.

Dan de partij van Ron Imming. Ron had een vrijpion op de a-lijn, maar zag geen kans deze te laten promoveren, waardoor de partij in remise verzandde. Jammer.

Wout Druijf speelde een knappe partij, maar kwam ook niet verder dan remise. En dan Cees de Boorder die op winst speelde met een pion voor, maar met remise genoegen moest nemen, toen die pion verloren ging.

Dan nog iets anders. Toen Caïssa 5 in Purmerend aankwam, hebben de spelers meegeholpen om de borden, stukken en stoelen klaar te zetten, omdat er weinig mensen van de thuisclub aanwezig waren. Daardoor kon de wedstrijd nog redelijk op tijd beginnen. Na ongeveer een half uur spelen kwamen de andere leden van de vereniging tamelijk rumoerig binnen, terwijl bovendien de voorzitter vanaf een podium allerlei mededelingen van persoonlijke aard deed. De spelers van Caïssa, die overigens nog geen welkomsttoespraakje of koffie hadden gehad, hebben dit als niet passend ervaren.

Purmerend 5 – Caïssa 5 6½-½:
Paul Taylor (1594) – Rob Bouwman (1554)………………….1-0
Wladimir Goosen (1497) – Jan Tuinstra (1525)…………….1-0
Stef Goddijn (1528) – Cees de Boorder (1527)……………..½-½
Kees Kerkdijk (xxxx)– Wout Druijf (1460)……………………½-½
Foppe Reinders (xxxx) – Willem van der Veen (1420)….1-0
Frank Reurs (1503) – Frans Bouwman (1409)……………….1-0
Roland Harmsen (1545) – Ron Imming (1376)………………½-½
Jan Poland (1485) – Gerrit van der Hoff (1456)…………….1-0

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *