Zaterdag slotronde Promotieklasse

Aankomende zaterdag, 21 april staat de slotronde van de Promotieklasse op het programma. Wegens het 90-jarige jubileum mag Caïssa namens de NHSB deze slotronde organiseren.

 

Het is misschien wel spannender dan ooit in de promotieklasse. Vier teams maken nog kans op het kampioenschap en uitgerekend spelen deze vier teams ook nog eens tegen elkaar aankomende zaterdag. Te weten, de toppers: De Waagtoren 2 – Heerhugowaard 1 en Purmerend 2 – De Wijker Toren 2. Deze vier teams staan binnen 2 matchpunten. De bordpunten zullen dus zeker een rol gaan spelen. Ook dat verschil is minimaal op dit moment.

Caïssa 1 gaat als nummer 5 de laatste ronde van de Promotieklasse in. Het team staat nu op een knappe 10 matchpunten, iets waar iedereen van te voren  allen maar op hoopte wellicht. Het staat ook al vast dat Caïssa 1 dit jaar minimaal vijfde wordt want nummer 6, Aartswoud 1 heeft 3 matchpunten minder. Anderzijds heeft Caïssa één matchpunt te kort om zich te kunnen mengen in de titelstrijd. Maar goed, de prestatie tot nu toe die Caïssa heeft geleverd is bijzonder goed en de doelstelling behoud in de Promotieklasse dit seizoen is dan ook ruimschoots gelukt. Voor de wedstrijd zaterdag tegen Aalsmeer is de druk dus van de ketel en kunnen beide ploegen er een mooie wedstrijd van maken.

Het ene doel is dus gelukt voor Caïssa. Een ander doel is dan nog om de Beker van de NHSB te winnen. Caïssa speelt namelijk ook een prima beker seizoen en heeft zich geplaatst voor de halve finale door afgelopen vrijdag in Velserbroek Santpoort te verslaan met 3-1.

Zaterdag begint de slotronde om 12 uur in de grote zaal van de Huesmolen. Iedereen is dan ook van harte welkom om te komen kijken en de spannende ontknoping van de Promotieklasse te volgen.

Alle 5 de wedstrijden:

De Waagtoren 3 – Kennemer Combinatie 4
De Waagtoren 2 – Heerhugowaard 1
Z.S.C. Saende 3 – Aartswoud 1
Purmerend – De Wijker Toren 2
Aalsmeer 1 – Caïssa 1

De stand na ronde 8:

1

De Waagtoren 2

13

40½

2

De Wijker Toren 2

12

40½

3

Heerhugowaard 1

11

38½

4

Purmerend 2

11

37

5

Caïssa 1

10

32½

6

Aartswoud 1

7

32

7

Aalsmeer 1

7

29½

8

Z.S.C. Saende 3

5

26½

9

Kennemer Combinatie 4

3

21

10

De Waagtoren 3

1

22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *