Geen revanche Caïssa 5 tegen KTV 3

Evenals tegen De Eenhoorn 4 had Caïssa 5 vorig seizoen een gevoelige nederlaag geleden tegen KTV 3. Tegen de Hoorsne ploeg lukte de revanche voor een deel (4-4) en de Caïssa-spelers waren van plan zich ook tegen KTV 3 te revancheren. Dat gebeurde echter niet: 3-5.

Toch leek het aanvankelijk wel te lukken. In de eerste plaats kwam de Enkhuizer ploeg met maar zeven spelers naar De Huesmolen. Teamleider Gerrit van der Hoff wierp zich op als non-playing captain. In de tweede plaats behaalde Kees Overboom al binnen het uur een knappe overwinning, waardoor Caïssa 5 met 2-0 leidde.

Daarna ging echter alles fout. Invaller Piet Sijtsma liet zijn hele koningsstelling overhoop halen, zodat zijn koning geen kant meer op kon en Frans Bouwman gaf een paard weg, dat essentieel was voor zijn verdediging: 2-2.

Hans Schouwink en Cees de Boorder, die toch regelmatig hun bijdrage hebben geleverd aan de teamoverwinning, werden allebei door een pionnenopmars onder de voet gelopen en toen Anton Hommes in een remise-achtige stelling op winst ging spelen (in verband met de achterstand) ging ook die partij verloren en was de nederlaag een feit.

Gelukkig hield Willem van der Veen de eer van Caïssa 5 nog wat hoog met een knappe overwinning op Booi Mantel. Daardoor was de uitslag nog enigszins dragelijk: 3-5.

Caïssa 5 – KTV 3 3-5:
Hans Schouwink (1457) – Marius Gutter (1499)…………0-1
Cees de Boorder (1640) – Jeroen van Bilsen (1576)…….0-1
Frans Bouwman (1531) – Rasid Krso (1530)…………….0-1
Willem van der Veen (1586) – Booi Mantel (1566)………1-0
Gerrit van der Hoff (1458) – geen tegenstander……….1-0 regl.
Kees Overboom (1342) – Henk Smit (1411)……………..1-0
Anton Hommes (1375) – Sido Quarré (xxxx)…………….0-1
Pieter Sijtsma (xxxx) – René Burger (1122)…………..0-1

GERRIT VAN DER HOFF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *