Kampioen volgt uit laatste ronde.

Nog één ronde resteert in de interne en in die laatste ronde wordt het kampioenschap beslist. Fred Avis versterkte zijn leidende positie maar is nog niet veilig.

Zelf speelde Fred een spannende partij tegen Ton Wessels die hij met zwart met een koningsaanval de baas bleef. Peter Holscher kwam een pion voor tegen ondergetekende, maar kon door een vervelende loper niet een winnend plan bedenken en bleef steken op remise. Holger Bonte bleef in de race door Michel Montenegro terug te wijzen. Peter en Holger mogen alleen nog hopen als ze in de slotronde winnen tegen resp. Eric van Tooren en Bert Spil, en Fred met wit verliest van Wouter Strating. In dat geval zullen enkele spelers erg dicht bij elkaar eindigen en kan de herwaardering in de eindronde beslissend blijken. Als Fred Wouter op remise houdt is dat hoogstwaarschijnlijk genoeg voor hem. 

In de B categorie heeft Marten Ploeger een degelijke voorsprong. Als hij verliest en Michel Montenegro of Frans Kragten wint kan de categorie prijs hem nog ontgaan. Marten is voorlopig ingedeeld tegen Ton Wessels, dus een eitje wordt het niet.

In de C groep heeft Bart Voorn een ruime voorsprong op Ben Zuurveld. Bij een nederlaag van Bart en een winst van Ben kan het misschien nog mis gaan. In de D groep staat Abel Romkes bovenaan maar kunnen Jacques de Heus, Willem van der Veen en Dolf Teunisse nog roet in het eten gooien. De ratingtoename prijs kan Abel zeker niet meer ontgaan. Een toename van 201 punten is immens, en alle anderen volgen op een straatlengte afstand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *